Íme a “normális” Barbie baba, narancsbőrrel, normális testalkattal és egyéb ‘hibákkal’!

Egy játékgyártó piacra dobta a hétköznapi Barbie babát, amelyet Lammily-nek nevezett el: arányos testalkata van, alacsonyabb az igazi Barbie babánál és mindenféle hétköznapi “hibákkal” rendelkezik: striák, narancsbőr, pattanások.

A tervező Nickolay Lamm célja az volt, hogy szembe menjen a már gyerekkorban kialakult fals elvárásokkal és tévhitekkel, hogy mit is jelent szépnek lenni. Soha senki nem fog kinézni úgy mint a Barbie baba, a hamis tökéletesség mintapéldánya. Mindenkinek vannak kisebb-nagyobb ‘hibái’, de pont ez tesz minket egyedivé és utánozhatatlanná. Annyiszor halljuk, hogy egyébként rendkívül csinos és szép lányok panaszkodnak arról, hogy kövérek, és csúnyák. És ez a szépségről alkotott hamis kép állandó sulykolása miatt van.

A tervező azt szeretné, ha a kislányok a Barbie baba helyett az ő játékával játszanának, mert ez a baba a realitás talaján mozog és megmutatja a lányoknak, milyen is az életszerű külső. A babához különféle matricák tartoznak, amelyeket bárhova fel lehet ragasztani: tetoválások, striák, pattanások, műtéti hegek. Tudniuk kell a lányoknak (és nem csak a gyerekeknek!) hogy attól még, hogy egy műtét következtében egy nagy varrat van a hasadon, attól még ugyanolyan gyönyörű vagy.

Szerintünk ez egy nagyon szép kezdeményezés, és ha itthon elkezdik forgalmazni őket, mindenképp beszerzünk egyet.

narancsbor-barbie

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏