Letartóztatták Berki Krisztián, Lagzi Lajcsi és Győzike ügyvédjét! Százmilliókat csalt ki egy vállalkozótól

Letartóztatták Berki Krisztián, Győzike és Lagzi Lajcsi védőjét. Az illető egyébként a NAV egyik magas beosztásban lévő vezetője volt.

Körülbelül 800 millió forintot csaltak ki egy vállalkozótól 2019 szeptembere és 2020 márciusa között Orbán Viktorra és Pintér Sándorra hivatkozva. A trükk az volt, hogy ebből az összegből kell finanszírozni Pintér Sándor belügyminiszternek, a rendőröknek, a NAV-osoknak és egyéb hivatali személyeknek, hogy a vállalkozó ellen ne induljon eljárás. Amikor mégis nyomozás indult az illető ellen, további 100 milliót kértek tőle, hogy az eljárást kedvezően befolyásolják.

Ezek után egy újabb ügyvéd kereste fel a vállalkozót, miszerint további 150 millió kellene még, hogy az ügy kedvezően alakuljon. Arra hivatkozott, hogy az ügyben Orbán Viktor miniszterelnök is érintett valamint Polt Péter legfőbb ügyész és egy magas beosztású NAV-vezető. Mindenkinek fizetni kell…

Érdemes belegondolni, hogy mekkora bajba lehetett az a vállalkozó, aki közel egymilliárdod lett volna hajlandó kifizetni feketén, vesztegetésre. Ráadásul még azt is elhitte, hogy Orbán Viktornak kell belőle fizetni.

A nyomozó főügyészség kedden összesen tizenkét helyszínen hajtott végre összehangolt akciót. Volt motozás, kutatás, lefoglalás. Hét embert vittek be gyanúsítottként kihallgatásra.

Az ügy felderítésében és végrehajtásában a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is közreműködött.

Az ügyben vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt indult nyomozás.

Az egyik érintett ügyvéd Berki Krisztián, Győzike, illetve Lagzi Lajcsi védője, Szilágyi Roland, aki korábbana NAV egyik magas beosztású vezetője volt. Őt nemrég elsőfokon hivatali visszaélés, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás és más bűncselekmények miatt indult ügyben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏