Mielőtt felakasztotta magát a 13 éves fiú, egy levelet hagyott hátra… a szülők most nyilvánosságra hozták a történetet!

Daniel Joseph Fitzpatrick New York-i gyerek mindössze 13 éves volt, amikor öngyilkos lett. Nővére 17 éves volt, amikor elvesztette a kisöccsét, aki felakasztotta magát. A szülők, Maureen és Daniel még mindig elzsibbadnak a fájdalomtól. De nem akarnak tovább hallgatni arról, hogy mi történt, mert a kisfiú nem látta a kiutat, mert állandóan terrorizálták.

danny1

A fiú távozása előtt egy többoldalas levelet írt, amit a szülők most tettek közzé az interneten. Ebben a levélben leírta, hogy a Szent Angyalok Katolikus Iskolában, ahová egykor járt, a 6-ik osztályos diákok ellene fordultak és nap mint nap megfélemlítették, megtámadták. Osztálytársai is gúnyolódtak a súlya miatt. “John, Marco, José és Jack minden nap megvertek, kitörték az újjamat”, írja Daniel, más néven Danny. Állandóan kötekedtek vele, mert ez a tinédzser nem volt olyan “kemény”, mint a többiek. A levélben azt állítja, hogy az iskola vezetői sem tettek semmit, hogy segítsenek neki.

danny2

“Azt akarjuk, hogy az egész világ megtudja a kisfiam történetét – és a szenvedését, amit el kellett viselnie az iskolában”, mondta Daniel édesapja, könnyes szemekkel, a 18 perces Facebook videóban. “Nem szeretném, hogy más gyerekekkel is megtörténjen amin a fiam keresztül ment.”

danny3

Daniel nővére, Eileen Fitzpatrick létrehozott egy GOFUNDME oldalt abban a reményben, hogy összegyűjt 10.000 dollárt, ami fedezné a temetkezési költségeket. Azonban az emberek reakciója elsöprő volt. Két nap alatt összesen 2643 ember több mint 102.102 dollárt adományozott.

A nővére elmondta, hogy az összegyűlt pénzzel egy emlékművet fog készíteni a kisfiúról és a fennmaradó összeget arra fogja felhasználni, hogy megfélemlítse azokat, akik megölték. A család azt tervezi, hogy ezt a pénzt nem a temetésre fogják használni, hanem egy szervezetnek adományozzák, akik a megfélemlítés ellen harcolnak és segítenek azokon, akik öngyilkosságot akarnak elkövetni.

“Mindent meg fogunk tenni, hogy segítsünk más családoknak, hogy soha ne menjenek keresztül azon, amit mi átéltünk.” – mondta a kisfiú nővére.

danny4

A bánatos család fel szeretné hívni mindenki figyelmét, hogy az iskolai bántalmazások, gúnyolódásoknak végzetes következményei lehetnek. A 13 éves kisfiú életét már nem tudja senki visszahozni, de ha ez az üzenet nyitott fülekre talál, akkor más gyerekek életét még megmenthetjük!

forrás

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?