Mindig elöntöd a tészta fővővizét? Ha elolvasod ezt többé nem fogod!

Természetesen mindenki elönti, hogy ezután a kagylóban landol a tészta leve vagy sem. Az alábbiakban megmutatjuk, hogy mennyire hasznos. Miután megfőtt a tészta, ne a kagylóba, hanem egy tiszta edénybe szűrjük le a vizet róla. Ugyanez érvényes a rizsre is.

spagetti

A leszűrt víz ízletes és számos más előnnyel is rendelkezik. Felhasználhatjuk az étel további részeinek, mint például a szósz vagy mártás elkészítéséhez. Sokkal ízletesebb lesz, mintha hideg vízzel kezdenénk neki a szószok sűrűsítéséhez.

A leszűrt lében már benne van a tészta íze, így ez megalapozza a szószt is. Bizonyára elcsodálkoztunk már étteremben azon, hogy mitől olyan ízletes a tészta, paszta, makaróni, még akkor is, ha csak egy kevés paradicsomos szósz van rajta. Mitől másabb, hiszen látszólag mi is így csináljuk?

A profi szakácsok tudják, hogy ezt a kissé mázgás, szürkés, homályos, sós levet mennyire jó dolog újrahasznosítani. Ezután sűrítsük ezzel be a szószunkat, hiszen a tésztából kifőtt keményítő mind megtalálható benne, így hamarabb lesz krémes állagú.

Az alábbi videóban megtanulhatjuk, hogy hogyan készítsünk tökéletes tésztát:

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏