loading...

Olvasztott csokoládét tölt a tortaformába. 5 perccel később elképszerő finomságot készít!

A sütemények, nyalánkságok mindig is lenyűgözték az embereket, a vendégségek, családi találkozók megkerülhetetlen kellékeivé váltak. A most következő recept is egy ilyen finomságról szól, pár perc alatt össze lehet dobni.

Az alábbi finomság a legkönnyebb desszert, 4 perc alatt kész van és még sütni sem kell.

Hozzávalók:

– egy kerek tortaforma, amelynek az alját ki lehet venni
– 600 gramm porcukor
– 600 gramm mogyoróvajkrém
– 100 gramm, hagyományos, olvasztott vaj
– 750 gramm olvasztott ét-, vagy tejcsokoládé

Elkészítés:

Sütőpapírral béleljük ki a tortaformánkat, majd annyit olvasztott csokit kell beletenni, amivel a tepsi alját és oldalát is be lehet kenni, nem szabad, hogy túl vastag legyen a csokiréteg. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy a csokoládénk megszilárduljon.

Egy nagy edénybe öntsük bele a porcukrot, a mogyoróvajkrémet és az olvasztott vajat. Egy robotgéppel alaposan dolgozzuk el, de aki kézzel szeretné összegyúrni, úgy is lehet. Ha ez megvan, akkor kivehetjük a keménnyé vált csokiformát, vegyük le a sütőpapíros alját.

Ha ez megvan, akkor az üres tepsibe tegyük bele a mogyoróvajkrémes tölteléket, dolgozzuk el, ha ez kész, akkor vegyük ki, a széleit egy késsel kissé egyengessük el, a csokis alapot helyezzük ismét bele a formába, hogy legyen ami az egész sütit tartsa, majd mehet bele a töltelék.

A maradék olvasztott csokoládét kenjünk a tetejére, egy konyhai spatulával egyenesre varázsolhatjuk a finomság tetejét, és készen is van.

loading...

Ezt láttad már?

Így süss, egyszerűen gesztenyét otthon!

Odaég, kiszárad, nyers marad… Valahogy mindig elrontja a gesztenye sütést? Most eláruljuk mi a titka! …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?