Rosszul lett egy idős hajléktalan bácsi. Hívtam a mentőket, ők meg elzavarták a JÓ FENÉBE!

FELHÁBORÍTÓ történetet osztott meg a Pesten Hallottam csoportban egy budapesti hölgy, Kiss Nikoletta.

ill

” Sziasztok, sok ember át fog futni ezen a poszton, de úgy érzem ezt le kell írnom és az értelmes tanácsokat szívesen fogadom. Előjáróban annyit kell tudni hogy másod állásban a 2.-ik kerületben dolgozom egy kis CBA-ban mint kasszás..A történet itt kezdődik, van egy hajléktalan vásárlónk, egy nagyon kedves, tisztelet tudó idős bácsi aki megtehetné hogy vesz egy sört vagy egy felest, de nem teszi, mindig visz egy üveg ásványvizet. Fel is tűnt hogy tegnap óta nem láttuk, de nem nagyon foglalkoztam vele, amit már bánok is… Történt hogy ma reggel mikor megyek be látom hogy ül a padon, nem tudtam oda menni hozzá mert késésben voltam, de láttam hogy egyben van… Dél után este felé ki álltam a bolt elé és látom hogy abban a “pózban” ül a padon ahogy reggel, sajnos mivel kasszás vagyok nem tehetem meg hogy át szaladjak hozzá, így egy nagylelkű vásárlónkat kértem meg hogy szaladjon át és kérdezze meg, hogy minden rendben -e .. Hát nem volt semmi se rendbe, zavart volt a bácsi stb mintha hőgutát kapott volna, egyből hívtam a mentőket… És amiben szeretném a segítségeteket kérni az ez, a telefon beszélgetést nagyjából felidézem nektek :


Én: Üdvözlöm szeretnék kérni egy mentőt XY helyre egy idős bácsi rosszul van a padon.
Mentős: Megkérdezte kér e mentőt?
Én: meg mondom az őszintét nem mivel dolgozom kasszában állok nem tudok ki szaladni, de zavart a bácsi és nincs jó állapotban.
Mentős: Szándékában van átmenni??
Én: Igen, de nem tudok mint mondtam dolgozok de könyörgöm, bármilyen helyzetben is van egy embertársam és úgy látom nincs jó állapotban….
Mentős: Tehát csöves, és lusta átmenni és megkérdezni??
itt el gurult a gyógyszer és megkértem szépen, higgadtan hogy adja a felettesét vagy valakit aki tud velem kulturáltan beszélni, erre jött az amin végképp kiakadtam, közölte velem hogy csövesekre nem küld ki mentőt, és le tette, vissza hívtam nem vette fel, megint hívtam felvette elmondtam neki a sztorit, hogy szeretnék ide és ide ez és ez okból egy mentőt, közölte hogy neki erre nincs ideje ne őt BASZOGASSAM ha lusta vagyok át menni, és hogy mint mondta CSÖVESEKRE nem küld ki mentőt, és megint rám tette… Végül a 112-t kellett felhívnom akik küldtek is egyből egy roham mentőt és mire végeztem ki is értek és ugyan abban a stílusban flegmán oda szóltak hogy “ide kell a mentő?” mutattam nekik hogy hova, be zártunk és rohantam át egy üveg vízzel, egyből lélegeztető gépre tették és próbálták fel segíteni az urat, de össze esett tehát tényleg nagyon rosszul volt…

A kérdésem csak annyi lenne, hogy ilyenkor kinek tudnék panaszt tenni??? Ennyi emberség sincs már a mentősökben ??? Akik szinte életet mentenek, és mégis megkülönböztetik a “betegeket”??? Az hogy könyörögni kell egy mentőért ??? Hogy rám teszi a telefont a mentős mert neki épp rossz napja volt ??? Ebben a világban élünk?? Nem az lenne az evidens, hogy mindenki segít a másikon, még ha egy magatehetetlen hajléktalan aki talán nem is az ő hibájából lett azzá amivé?? Egyáltalán mi különbözteti meg embert embertől ??? Ha valaki segítségre szorul, mért kap mindig elutasítást??? Mért ilyen gonoszak azok az emberek, akiknek ez lenne a dolguk ???
Elnézést, ha hosszúra sikerült, próbáltam tömör lenni.. Köszönöm hogy elolvastad. ”

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏