Sebestyén Balázs szerint olaj volt a tűzre a franciák rajza

Sebestyén Balázsék a csütörtöki Morning Show című műsorában kérdezték Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőt, aki a franciaországi terrortámadásról beszélt a Class FM-ben.

sebestyen-balazs

Nógrádi György szerint a francia kormány már több ízben felkérte az említett szatirikus lapot, hogy ne közöljenek olyan rajzokat, amelyek irritálhatják a muzulmánokat, de ennek nem tettek eleget a sajtószabadságra hivatkozva.

Vadon Jani fölösleges provokációnak tartja a lap muszlimokat sértő karikatúráit, Sebestyén Balázs pedig hosszasan kifejtette hasonló véleményét. Kihangsúlyozta, hogy az újságírók nem érdemelték meg a sorsukat, ugyanakkor munkájuk csupán olaj volt a tűzre, és nem érti, miért nem rajzoltak más témában.

“Azt gondolom, hogy a liberális gondolkodásnak is vannak határai. Ha az valakit sért meggyőződésében, vallásában, akkor azt nem teszem meg, mert tudok annyira liberálisan gondolkodni. Annyi forrongás és feszültség van a világban, hogy ezek a rajzok, azon kívül, hogy valaki nevet rajtuk kettőt, nem tudom megérteni, hogy mi célt szolgálnak.

Tudom, hogy a franciák, és ez a szatirikus lap azt mondja, hogy az a szólásszabadság és az a normális ország, ahol ezeket le lehet rajzolni, de közben ez szerintem sokkal árnyaltabb. Annyi mindenről lehet még rajzolni, amiben humorfaktor van. Az, hogy ezzel valakit vallásában, meggyőződésében sértenek, ráadásul egy sokszor radikálisan gondolkodó kisebbséget, mint az iszlám terroristák, szerintem olaj a tűzre. Hogy miért van szükség 10-12 éven keresztül hergelni ezeket az embereket, nem értem. Szerintem nem ez az igazi sajtószabadság. Nyilván ők mást gondolnak és mondanak”– mondta Sebestyén Balázs a csütörtöki Morning Showban.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏