Segítségnyújtás helyett büntetés !Magyar valóság!

Segítségnyújtás helyett büntetés !

Ma voltam életemben először Nyírbátorban ! Reggel kilenc tájban kerestem egy festék boltot egy ismerősömnek kellett volna a festék ! A főtérre kikanyarodva nagyon megörültem megláttam egy rendőr autót ,na mondom /a barátaimnak akik velem tartottak/ de jó megkérdezem tőlük hol van a festék bolt ők mégis csak helyiek ! Eléjük kanyarodtam és megálltam előttük ! A motort le sem állítottam hiszen úgy is megyek tovább, gondoltam ! Nem akartam kulturálatlannak tűnni, hogy csak lehúzom az ablakot és kiszólok mellette, ezért álltam elé és kiszálltam majd megkérdeztem! Uram megtudja mondani hol van egy festék bolt ? Válasz személyigazolványt, jogosítványt forgalmit ,nem látja , hogy egy busz megállóban állt meg ! Mondom én: de Uram csak azt szerettem volna megkérdezni hol van a festék bolt ? Ekkor sem mondta meg csak a nála lévő iratokkal elvonult a rendőrautóba. Néhány perc után amikor láttam ez már nem ejnye- ejnye lesz és nem egy két perc bekopogtam a rendőr autóba /hárman ültek benne/ legyen szíves már megmondani hol a festék bolt mert amíg maga intézkedik addig a barátaim megvennék az ominózus festéket ! Na akkor félvállról odamutatott kb: 200 m-re lévő festék bolt felé. Nem említettem még ,hogy a buszmegálló sarkában álltunk a buszmegálló jelző oszlop kb 20 méterre volt tőlünk ! A rendőr jármű háta mögött állt egy Suzuki és benne ült egy idős házaspár ! Éppen ellenük intézkedtek amikor én is bejöttem a csőbe ! Oda sétáltam a bácsi magától mondja: a feleségem mozgássérült és be ment ide egy pillanatra a boltba !Na gondoltam ha ilyen szigorúak a rend őrei akkor az én kérdésem is elég drága lesz! Úgy is lett 10 percnyi várakozás után/még az a szerencse, hogy nem jött addig busz /kiszállt a rend őre ! 10 ezer ft írja alá mivel tiltott helyen parkolt ! Utána elég érdekes beszélgetésben volt részem ! Ezt a rendőr jármű kamerája is látta !
rendőr : írja alá
én : rendben csak írja oda a megjegyzés rovatba, hogy én csak érdeklődni szerettem volna !
rendőr: nem írja
én: kérem szépen írja oda, hogy érdeklődni szerettem volna !
rendőr : nem írja alá ? akkor feljelentem.
én : de én csak azt kérném, írja oda, hogy csak érdeklődni szerettem volna.
rendőr: akkor feljelentem,mert nem írja alá !
Én: uram nem azt mondtam, hogy nem írom alá, csak kértem írja a megjegyzésbe……….
rendőr: feljelentem én nem írhatok oda semmit !
én: akkor vegyen fel egy jegyzőkönyvet, hogy panaszt szeretnék tenni !
rendőr: nem lehet ! feljelent ! Nincs itt semmiféle jegyzőkönyv !
én : adja ide aláírom./semmi kedvem nincs bíróságra járni/
rendőr: felém nyújtja majd aláírtam !/ Tudtam a segíteni nem akarás és a rosszindulat nem jogi kategória/.
én: lenne kedves megmondani az azonosító számát mert panaszt szeretnék tenni.
rendőr :úgy forgolódott ,hogy ne lássam
én : kérem mutassa meg az azonosító számát
rendőr :Itt már elszakadt a cérna nem emlékszem pontosan ,de valami olyat mondott hogy minek az magának ? ott van úgy is a csekken !
Elfelejtettem megjegyezni , hogy a rendőr autó mellett állt még egy autó a busz megálló és a járda között akit lazán elengedtek ! Szerintem az sem kijelölt parkoló ! Az biztos helyi volt és nem bántotta ! Természetesen nem is kívántam neki ,hogy megbüntessék !
Kedves Nyírbátoriak osszátok meg hátha a Parancsnok is elolvassa!
Tisztelt Parancsnok Úr !
Mivel nem tudom,hogy személyiségjogokat sértettem volna e, ha a két rendőr azonosító számát ide írom ezért nem tettem ! Azt is tudom, hogy a mundér védelme azt követeli meg , hogy Ön azt mondja helyesen jártak el ! Amennyiben érdekli mégis a számuk, szívesen megírom Önnek ! Hagy kapjanak egy dicséretet , hogy minden szabályt betartva két mozgássérült gk-vezetőt sikerült megbüntetniük ! Ja elfelejtettem mondani, én is az vagyok !
Tudom, hogy hibáztam ! Két dologban is !
1.: rossz helyen álltam meg egy pillanatra amit a csekkre,a vonatkozó jogszabály megemlítésével, rá is írtak ! 2. Bíztam abban a mondatban, hogy Szolgálunk és védünk ! Azt merészeltem feltételezni, hogy ha egy rendőrnek felteszek egy kérdést segítséget nyújt !
Így jártam !
Tanulság : Én aki bíztam a rendőrökben ezután elkerülöm őket !
Múlt idézés ! Sok évvel ezelőtt az utcánkba leéget egy istálló! Éjszaka a rendőrök /hiszen fény is alig volt/ megkértek bennünket szeretnének bejönni mert a jegyzőkönyvet megírnák ! Éjjel fél négykor a lakásunkba engedtük be őket !
Néhány év múlva egy karambol volt a hozzánk közel lévő főúton .Hollandok karamboloztak/nem ők voltak a hibásak / akik angolul beszéltek csak a rendőrök nem ! Majd oda hozták hozzánk a holland embereket,hogy a feleségem tolmácsoljon a jegyzőkönyv megírásakor ! Több óráig tartott !Még egy kis üdítővel és süteménnyel is megkínáltuk a Holland házaspárt és a rendőröket is !
Vagy 20 évvel ezelőtt Németországban eltévedtem. Megkérdeztem a rend őrét, hogy merre menjek ?A válasz ennyi volt : Jöjjön utánam .Közel negyedóra autózás után a pontos címnél voltunk ! Miután megmutatta tovább hajtott .Még megköszönni sem volt időnk !
Ui: Még az a szerencse, hogy néhány óra múlva még ott Nyírbátorban találkoztam egy nagyon rendes segítőkész rendőrrel is .
Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏