Szörnyű mentős baleset – Két éves kislány maradt árván

Rettenetes baleset történt, amiben egy huszonnyolc éves férfi vesztette életét. A mentős egyben tűzoltó is volt, a falu minden lakóját megrázta a tragédia. A fiatal férfi az általa vezetett mentőautóban halt meg.

Michał Mikoda temetését március 27-én tartották a sziléziai tartományban, Giebłóban. A férfi az Ogrodzienieci Önkéntes Tűzoltóság tűzoltó-vezetője és mentős volt. A halálos kimenetelű baleset Zawiercie-ben történt.

A temetésre nagy tömeg érkezett, hogy végső búcsút vegyenek a férfitől. Jelen voltak az elhunyt barátai, kollégái a tűzoltóságtól és a mentőszolgálattól. A rokonok közt volt Michał két éves kislánya, Zuzia is.

A szentmisét tartó pap sem rejtette véka alá érzelmeit, beszédén is hallani lehetett, hogy a fiatalember halála erősen megrázta őt.

“Azt szeretted volna, ha a munkáddal másokat szolgálna. Szerettél volna megnősülni, családot alapítani és nézni, ahogy a lányod felnő. Házat akartál építeni és abban élni a családoddal. Nem sikerült. Istennek más tervei voltak veled. Ma a szeretteidnek szíve felemeli a hangját és megkérdezi, miért – miért ő, miért most? Erre a kérdésre nem találunk választ” – fogalmazott az atya.

A mise alatt az egyházfő felidézte emlékeit és Michał érdemeit méltatta. Elmondta, hogy a férfi egy csodálatos ember volt. Kedves és mindenkinek segített. Sűrű napjaiban, ha csak néhány percre is, de segítséget nyújtott, senkit nem utasított vissza.

A tragikus baleset március 19-én, pénteken következett be. A férfi aznap a mentőt vezette, szerencsére a járműben nem szállított beteget. A fiatalember hátulról beleszaladt egy teherautó hátuljába és súlyos sérüléseket szenvedett. A mentőst kórházba szállították, de több újraélesztési kísérlet ellenére sem sikerült megmenteni az életét. A baleset okát még nem hozták nyilvánosságra, de valószínűleg a férfi hibázott.

Barátai és kollégái online gyűjtést szerveztek, hogy ezzel segítsék a családot és az árván maradt két éves kislányt. Az oldalon ez a szöveg olvasható.

“Michałnak sok ismerőse, barátja és kollégája volt, de rajtuk kívül otthon volt kislánya, a két éves Zuzia, akik az egész világot jelentették számára. Mindennap beszélt kislányáról, Zuzia-ról, akár munkahelyi, akár magángyűléseken, olyan fényképeket és videókat mutatott be, amelyeken a kicsivel együtt fedezték fel a világot. Nem akarjuk, hogy a kislány most egyedül maradjon, segítség és támogatás nélkül. Michał, életmentő lévén, minden nap segített. Nehéz lenne megszámolni, hány ember életét mentette meg. Most mi legyünk a megmentők és segítsünk Michał családjának.”

A szervezők eddig huszonötezer lengyel zlotyit, azaz közel kétmillió forintot gyűjtöttek össze, hála az internetezők nagylelkűségének. Az emberek ugyanis sokkal több pénzt adományoztak, mint gondolták volna. A kitűzött célt 250 százalékkal túlszárnyalták.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏