Veszélybe sodorta a pácienseket, koronavírusos betegeknek szánt gyógyszerekkel kereskedett ez a budapesti orvos – Ez várhat rá!

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján indult ügyben, a jelenlegi adatok alapján egy budapesti kórházban dolgozó olyan orvos érintett, akinek munkaköréből adódóan hozzáférése volt a kórházban COVID-19 vírussal fertőzött betegek kezelésére szolgáló gyógyszerekhez, amelyek kizárólag a kórházban, szoros orvosi felügyelet mellett adhatók a betegeknek.

A megalapozott gyanú szerint, az orvos, egy korábbi páciensének közreműködésével, a COVID-19 vírus által okozott betegségben szenvedőknek szánt gyógyszereket valamilyen ellenszolgáltatásért cserébe, haszonszerzésre törekedve értékesítette.

Az orvos így az egészségügyi intézmény készletét csökkentette, és ezáltal a kórházban koronavírus betegségben szenvedők életét, illetve egészségét közvetlen veszélynek tette ki. Ezen túlmenően azoknak az egészséges, gyógyszeres kezelésre nem jogosult személyeknek az egészségét is veszélyeztette, akiknek a fenti gyógyszereket jogellenesen értékesítették.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a mai napon a Nemzeti Védelmi Szolgálattal, valamint a Készenléti Rendőrség egységeivel együttműködve összehangolt, 11 helyszínt érintő – (ház)kutatásokkal egybekötött – akciót hajtott végre.

A kutatások során az eljáró ügyészek több helyszínen gyógyszereket, vesztegetéssel összefüggésbe hozható készpénzt, és egyéb tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, amelyek a fenti bűncselekmények gyanúját alátámasztották.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség az ügyben eddig összesen 5 embert állított elő, két személyt – köztük az orvost – őrizetbe vett, kihallgatásuk folyamatban van. Az esetleges személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedések indítványozásával kapcsolatban még a mai napon döntés lesz

Az akció során készült felvétel hamarosan elérhető az ügyészség honlapján és youtube csatornáján.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏