VV Maciról sajnos nincsenek jó híreink , Dennis összeomlott a hír hallatán

vv_maci_betegsege
A Valóvilág 7. szériájának esélyesét mintegy 10 napja vitte rohammentő az egyik korházba miután Maci a villában erős hasi- mellkasi fájdalomra panaszkodott, és eleredt az orra vére is. A társait megrendítette a hír, hogy Maci, azaz valós nevén László nem térhet vissza a villába, mivel hosszú hetek várnak rá az intenzív osztályon, ahol előkészítik a műtétekre. Macinak előre haladott hasnyálmirigy gyulladása van, amit egy epekő okoz, feltehetően.
A heveny hasnyálmirigy-gyulladás kiváltó okai a következők lehetnek: epeúti kövesség miatt kialakuló vezetékelzáródás (45%) túlzott alkohol- és ételfogyasztás (30%) (típusos a sok sör, sok töltött káposzta kombináció) családilag öröklődő (bizonyos emésztőenzimek veleszületett változatai miatt) gyógyszerek (vízhajtók, vérnyomáscsökkentők, antibiotikumok, NSAID-ok, citosztatikumok) ritkább okok: vírusfertőzés, hasi trauma, ERCP vizsgálat utáni állapot, igen magas vérzsír értékek, magas kalcium-szint a vérben. A heveny gyulladás során a hasnyálmirigyben inaktív formában termelődő enzimek már a mirigy állományában aktiválódnak, ezzel a szövetekben önemésztődési folyamatot indítanak el. Emiatt a kialakuló gyulladás súlyosabb, mint más szervek esetén, a betegek 15-20 százalékában a hasnyálmirigy részleges elhalása észlelhető
Maci nem műthető a hatalmas túlsúlya miatt, mivel az altatása olyan komplikációkkal járhat, amiből soha nem ébred fel, így a már leadott 20 kg mellé, további 50-et kell fogynia, hogy megkíséreljék a műtétet, ami megmenti az életét.

Sok sikert Macika, erős vagy, és megoldod ezt is!

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏