Zöld utat kapnak a beoltott emberek – rájuk nem érvényesek a korlátozások

Mára már gyakorlatilag minden ország megkapta a szükséges koronavírus vakcinákat, amivel megkezdődtek az oltási folyamatok. Sokan azonban még mindig ellene vannak és többen is úgy nyilatkoztak, hogy semmi pénzért nem oltatnák be magukat.

Ezzel a hozzáállással csupán az a baj, hogy az élet különböző területein bizony diszkriminációval találkozhatnak. Sajnos felröppent néhány összeesküvés elmélet, miszerint, aki nem oltatja be magát az nem repülhet majd, nem végezhet bizonyos munkákat és így tovább.

Izrael kormánya nagyon egyszerűen megoldotta a helyzetet, ugyanis azt mondták, aki elmegy beoltatni magát az zöld utat kap minden téren. Rájuk nem lesznek érvényesek a korlátozások.

A vakcinázott emberek bizony kiváltságokban részesülhetnek. Például elmehetnek edzőterembe, szállodába, sőt még istentiszteletre is. De emellett meglátogathatják a gyógyfürdőket, és élvezhetik a kulináris rendezvényeket is. Még az ottani IKEA is bekeményített, ugyanis csal beoltott vásárlókat enged az áruházba.

Márciustól még bizonyos éttermek és bárok is kinyithatnak, így nem csoda, hogy egyre több ember gondolkodik el az oltáson. Ezzel egyfajta “zöldkártyát” kapnak, amivel szép lassan visszatérhetnek a normális életbe.

Benjamin Netanyahu miniszterelnök is erre biztatja a lakosságot.

De mi is a feltétele annak, hogy az emberek ezeket a kiváltságokat élvezzék? A kérelmezőnek rendelkeznie kell olyan igazolással, mely szerint megkapta mind a két vakcinát. Azoknak az egyéneknek is rendelkezniük kell ilyennel, akik már átestek a koronavíruson.

Úgy tűnik a lakosság nem lacafacázott, mivel az oltási arány a jelentések szerint több, mint 45%. Az előzetes eredmények azt mutatják, hogy a második dózis után 95,8% -kal csökkent a koronavírusos megfertőződések száma.

Ez azt jelenti, hogy egyre több területen és ágazatban oldják fel a korlátozásokat. A diákok lassan-lassan visszatérhetnek az iskolába, az üzletek is normálisan lehetnek nyitva, sőt az állampolgárok egyre nagyobb eséllyel térhetnek vissza régi életükhöz.

Az izraeli hatóságok azonban kijelentették, hogy többé nem lesz lezárás, legfeljebb regionális korlátozásokkal.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏