11 fotó, ami néhány nappal a világhírű zenészek halála előtt készült

Megindító fotók, amelyek mellett képtelenség szó nélkül elmenni. Híres zenészeket ábrázoló képek következnek, amelyek azonban korántsem mindennapi felvételek. Egyrészt szomorú őket látni, mert már nincsenek az élők sorában azok a felejthetetlen tehetségek, akikről készült. Másrészt ezek a fényképek azért olyan különlegesek, mert néhány nappal – vagy néhány órával – a halálok előtt készültek.

Világhírű zenészek és énekesek utolsó fényképei.
Az utolsó ismert kép Bob Marley-ról, amint épp családjával tölti utolsó napjait. A 36 éves énekes ekkorra már 35 kilóra fogyott le, 1981. május 11-én végül feladta a rákkal vívott harcot.

Az utolsó kép Freddie Mercury-ról, a Queen legendás énekese a halála előtti napig titkolta a betegségét, végül 1991. november 24-én, 45 évesen hunyt el az AIDS szövődményeként kialakult betegségben.

Chester Bennington (41)
A legendás Linkin Park zenekar énekese a családjával nyaralt a halála előtti utolsó napokban. Ezt a fotót felesége osztotta meg nemrég, azt bizonyítva, hogy a depressziónak nincs arca, és semmi jelét nem látta annak, hogy mire készül a férje. Chester pár nappal később önkezével vetett véget életének Los Angeles-i otthonában.

John Lennon (40)
A világ leghíresebb zenekarának énekes-gitárosa az utolsó róla készült képen éppen autogramot ad egy rajongójának a lakása előtt. 4 órával később ugyanez a férfi, ugyanazon a helyszínen lőtte le a legendás Beatles-tagot.

Jim Morrison
A The Doors énekesét egy barátja örökítette meg egy kávézóban, Saint-Leu-d’Esserentben. A 27 éves Morrison néhány órával később holtan feküdt a fürdőkádjában. A halál hivatalos oka: szívinfarktus.

Amy Winehouse
A botrányairól és függőségéről híres aranytorkú énekesnő alkoholmérgezésben hunyt el 2011. július 23-án. Az utolsó róla készült fotó egy héttel halála előtt készült. 27 éves volt.

Jimi Hendrix szintén 27 évesen hunyt el, máig tisztázatlan körülmények között. Sokáig úgy gondolták, öngyilkosságot követett el, ám egyre valószínűbb, hogy meggyilkolták. Ezt a képet egyetlen nappal a halála előtt készítette a világhírű zenész barátnője.

David Bowie-ról halála előtt 3 nappal készült ez a fénykép 2016. januárban. A 69 éves korában elhunyt énekes másfél éven át harcolt a rákkal, amelyet titkolt a nyilvánosság elől.

Tupac “2Pac” Shakur (25)
A kép elkészülte után pár perccel a ’90-es évek egyik legnagyobb rapperét egy bandák közti leszámolás során lelőtték az autójában. Utolsó szavai ezek voltak, amelyeket a segítségére siető rendőrnek mondott: “B*szd meg.”

Prince (57)
A világhírű zenész éppen egy gyógyszertárból távozott, amikor lencsevégre kapták a fotósok. Pár órával később, heroin és gyógyszer-túladagolásban halt meg otthonában.

Elvis Presley
1977. augusztus 16-án kapták lencsevégre Elvist, amint a fogorvosától hazaérve megáll a háza előtt az autójával. A Királyt néhány órával később, 42 éves korában, a WC mellett feküdve holtan találták.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏