14 hátborzongató fénykép, amely pillanatokkal a tragédia előtt készült

Sokszor láttunk már szörnyű tragédiák után készült fotókat, szinte már meg sem ráznak bennünket. De van valami különösen kísérteties azokban a képekben, amelyek e katasztrófa előtti pillanatokban születnek.
Főleg, ha tudjuk, hogy mi történt utána. Ilyen minden tekintetben megismételhetetlen felvételekből válogatottunk.

1.
A 14 éves Keith Sapsford egy Sydney-ből Japánba induló gép kerekében rejtőzött el. Egy John Gilspin nevű amatőr fotós éppen új kameráját tesztelte és akaratlanul is lefotózta, amint Keith 70 méteres magasságból halálra zúzza magát.

2.
Mayinga Seka ápolónő az 1976-ban kitört Ebola-járvány idején odaadóan ápolta a betegeket. Hamarosan azonban ő is elkapta a kórt, amely végzett vele.

3.
Az 1998-as észak-írországi Omagh-ban elkövetett pokolgépes merénylet előtti pillanatban vagyunk. . A piros autóba rejtett robbanó szerkezet 29 embert ölt meg és 200-at megsebesített. A képen látható férfi és a gyerek túlélte a terrortámadást. A fotós nem.

4.
Robert Overcracker, profi dublőr át akart repülni 1995-ben a Niagara-vízesésen. Ejtőernyője azonban nem nyílt ki, és a habokban lelte a halálát.

5.
Dave Hally az utolsó fotót készítette feleségéről és négy éves kislányáról, mielőtt MH17 típusú gépük elindult velük vakációra. Sosem érkeztek meg: a gépet Ukrajna felett lelőtték az oroszbarát erők.

6.
West Milford egy New Jersey-ben tett erdei kirándulás során készítette ezt a fotót, mielőtt megtámadta a medve és megölte őt.

7.
A Challenger csapata beszállás előtt 1986. január 28-án. Az amerikai űrrepülőgép a kilövést követően 73 másodperc múlva a levegőben felrobbant és valamennyi utasa odaveszett.

8.
A kamera azt a pillanatot örökítette meg, amikor a Transasia járata, fedélzetén 52 emberrel a tajvani Keelung folyóba zuhant. Csak 15-en élték túl a szerencsétlenséget.

10.
Gilles Leclerc és Marianne Labanane a párizsi Bataclanban várják a The Eagles of Death Metal együttesének koncertjét 2015. november 13-án. Néhány pillanattal később berontott négy fegyveres és vérfürdőt rendeztek. Nyolcvankilenc embert öltek meg, köztük Gilles-t, Marianne azonban csodával határos módon életben maradt.

11.
Az utolsó felvétel a Titanicról, mielőtt az óceánjáró 1912. április 15-re virradó éjjel jéghegynek ütközött és elsüllyedt. A máig tisztázatlan katasztrófának több mint 1500 halottja volt.

12.
Diana wales-i hercegnő, arccal hátra fordulva, testőre, Trevor Rees-Jones és sofőrje, Henri Paul 1997. augusztus 31-én éjjel autójukban, a végzetes baleset körül, amely körül 20 év után is sok a sötét folt.

13.
A Pacific Southwest Airlines 182-es járata közvetlenül azelőtt, hogy a földbe csapódott 1978-ban. A tragédiát az okozta, hogy összeütközött egy kis Cessna magángéppel.

14.
És végül egy fotó, amely percekkel előzte meg a 20. század fordulópontját. Habsburg Ferenc Ferdinánd trónörökös és felesége, Chotek Zsófia Szarajevó utcáin kocsikáznak. Nemsokára azonban a szerb merénylő, Gavrilo Princip áldozatául esnek, és a gyilkosság lesz az ürügy az I. világháború kirobbantására.

15.
Harambe utolsó pillanata. A gorillát lelőtték, miután egy gyermek bekerült a ketrecébe Cincinnati Állatkertben 2016-ban.

 

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏