16 ember, aki a saját kárán tanulta meg, hogy minden sarkon átverések várnak

A marketingesek nagyon ravasz emberek, akiknek milliónyi trükk rejlik a tarsolyában. Itt egy szép csomagolás, ott egy fülbemászó szlogen vagy látványos promóció, és ezek az emberek már is képesek lennének havat eladni egy eszkimónak. Persze a trükkös átverések nem tartanak örökké, és az emberek előbb-utóbb rájönnek a turpisságra.

1. ,,Bedőltem a csomagolásnak. Amikor elkezdtem megsütni, éreztem, hogy valami nem stimmel. A tojás túl kicsi az „L”-es mérethez.”

,,Rákerestem az interneten és kiderült, hogy az L-es méretű kategóriába tartozó tojások súlya 65-75 gramm, szóval elővettem a konyhai mérlegem és lemértem. Az enyém csak 55-61 gramm volt, vagyis a hiány körülbelül 18%. Egy jó tanács a gyártóknak: ha nem tudtok a kategóriának megfelelő tojásokat árulni, akkor készítsetek 10+2-es csomagolásokat, ahogy a képen is illusztráltam." © mumba.umba / Pikabu

2. ,,Íme egy bizonyíték arra, hogy az Instagramos influenszerek mindent tönkretettek. Az álmaim szertefoszlottak, amikor megtudtam, hogy Balin nincs tó a Mennyország kapujában.”

,,Ez csak egy tükörkép, amit a kamera lencséje elé helyezett tükörrel érnek el." © polina_marinova / Twitter

3. ,,Láttam egy acél lapát hirdetést. A fejemben azonnal: kell kettő! Félórányi munka után ez történt.”

4. ,,Egy TikTok videóban azt mondták, hogy a ChocoPie finomabb, ha felmelegítjük. Én megtettem, a fenébe is.”

5. ,,A gőzölős vasalóm nem működött megfelelően. Az interneten azt olvastam, hogy ecet segítségével tanácsos kitakarítani a gőzrendszert. Ez történt a vasalóval.”

6. ,,Hagytam magam elcsábítani egy cipőhirdetésnek, ami azt ígérte, hogy a cipő hosszú éveken keresztül megőrzi a stílusosságát és a luxusát. Néhányszor felvettem, de olyan érzésem volt, mintha a bal lábam mindig a padlóhoz tapadna. Aztán kiderült, hogy miért.”

7. ,,Ha ásványvizet öntünk a vasalóba, a ruhák kellemesebb illatúak lesznek – olvastam. Nos igen, csak közben tönkreteszi a vasalót.”

8. ,,8 év garanciát ígértek erre a rozsdamentes acél csaptelepre. Megvettem, felszereltem és szinte azonnal tönkrement.”

9. ,,Elcsábított ez a cipő, úgyhogy megvettem, felvettem, éééés…”

10. ,,Megpróbáltuk elkészíteni az interneten látott katicás zsemlét.”

11. ,,A gyártó szerint a fény 99,8%-át megfogja. Szóval szerintük ennyi lenne a maradék 0,2%.”

12. ,,Elcsábítottak a dobozos eprek. Persze otthon kiderült, hogy csak a felső eprek voltak ilyen szépek, a doboz alján pedig rohadtak.”

13. Egy zseb Sudoku, ami nem fér el a zsebedben.

14. ,,A nővérem csatlakoztatta a telefonjához ezt az internetről rendelt ventilátort. Néhány perc múlva leállt a forgása, és a telefon sem kapcsol be.”

15. ,,Jelentem, hogy a lifehack, miszerint fecskendővel töltsünk tölteléket a zselébe, nem működik.”

16. ,,20:20-kor rendeltem egy hamburgert. Majdnem éjfél volt, amikor megérkeztek egy kihűlt szendviccsel és még csak nem is kértek bocsánatot.”

forrás
Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏