16 önmagáért beszélő fotó, amin a bolygónk szinte segítségért kiált

Globális felmelegedés, kiszámíthatatlanul szélsőséges időjárás, környezetszennyezés és félelmetes túlnépesedés – ezek a modern világ valódi horror-sztorijai, melyeket bárhogy is próbálunk a szőnyeg alá söpörni, időről-időre csak egyre nagyobb halomban törnek ki onnan. Aztán persze megy a csodálkozás, hogy „jajj, mi is lehet a baj…”, pedig az alábbi képeket elnézegetve ez azért mindenki számára egyértelmű, akinek csak szeme van.

1. Az ausztráliai „rózsaszín tó” valóságos világhírnévnek örvend, a turisták messziről jönnek, hogy láthassák. Valójában persze a tó szokatlan színe az éghajlatváltozás egyik következménye, mely a nagy mennyiségű sónak és a rendellenes hőségnek köszönhető. 2. Kamu városkép Hong Kongban, mivel az eredeti nem látszik a szmogtól. 3. Hóesés a Szahara-sivatagban. Utoljára 40 éve volt ilyen, tavaly ismét megtörtént. 4. Vicces kép, nem?! Valójában persze egy globális katasztrófa elszomorító végeredménye. 5. Mesébe illő thaiföldi tengerpart úgy, ahogy az utazási irodák sosem szeretnék, hogy lásd. 6. Gyönyörű kép vagy börtön?! 7. Semmi különös, csak egy guatemalai folyó vize.

A river of plastic waste in Guatemala

8. Mexikóváros madártávlatból. 9. Ez nem Photoshop. Ez csak a szmog a kazahsztáni Almati város fölött. 10. Kínai aquapark a tomboló nyári hőség idején. 11. Csodaszépek ezek a rizsteraszok, nem?! A baj csak az, hogy ezek nem rizsteraszok, hanem a kivágott fák nyomai. Ezt a területet egyszer sűrű erdő fedte. 12. Az óriás mamutfenyők a természet egyik legtökéletesebb csodái, melyek akár akkorára is képesek nőni, mint egy 30 emeletes ház. Az aranyláz idején azonban több, mint a 90%-ukat kiirtották egy év leforgása alatt. 13. Neem, ez nem valami újfajta esküvői trend, egyszerűen csak így biztonságos az utcán tartózkodni Kínában. 14. Olajszennyezett kis pingvin. 15. Pekingi tájkép. 16. Végezetül pedig egy lelkes környezetvédő, akiről mindannyian példát vehetnénk…❤

What a good doggo

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏