16 óriási állat, amely valóban létezik – az ötödiktől rémálmaim lesznek

Nem szokványos méretű állatok, amelyek hiszed vagy sem, de tényleg léteznek, és ezek a fotók valódiak, nem photoshoppal készültek. Vannak köztük aranyosak, de a legtöbbjükkel nem szívesen találkoznánk. Akadnak olyanok is, amiket jobb lett volna nem látni, mert este nem biztos, hogy jól fogunk aludni…

1. Az óriás japán rák Japán körüli vizekben fordul elő, két ollója közti távolság 3,8 méter is lehet, testsúlya elérheti a 20 kilogrammot is.

2. Az óriási Weta szöcske Új-Zéland környékén él. Te is etetnéd a kezedből?

3. Az achát csiga a legnagyobb létező csigafaj. Testük hossza elérheti a 25 centimétert is.

4. A nem éppen póni testalkatú és méretű Percheron fajtájú ló Moose névre hallgat. Nem csak erős, de rendkívül intelligens is.

5. A repülőkutya a legnagyobb denevérfaj a világon. Új-Guinea szigetén él ez a faj, szárnyfesztávolsága eléri az 1,5-1,8 métert.

6. A dán dogok sosem voltak azok a tipikus ölebek, de George a szokásosnál is nagyobbra nőtt, 110 centis marmagasságával ő a legmagasabb kutya a világon. 111 kilót nyom.

A Blossom névre hallgató tehén 1,9 méter magas volt,ezzel ő lett a világ legnagyobb tehene. Sajnos 13 éves korában, 2 éve elpusztult.

A Pálmatolvaj nevű hatalmas rákfajta felmászik a kókuszpálmákra, és ollóival feltöri a kókuszdiókat. A képen egy példányt láthatunk, ahogy egy család kukáján pihenget. Mi nem szívesen találkoznánk vele…

Liger: oroszlán (lion) és tigris (tiger) keresztezéséből létrejött hibrid faj. Ez a példány például több mint 400 kilót nyom és 3,3 méteres testhossza van, ezzel ő lett a világ legnagyobb “macskája”.

Kínai óriás szalamandra: 1,8 méteresre is megnőhet, átlagosan 25-30 kg a súlyuk.

Hercules pillangó a világ legnagyobb pillangója, szárnyfesztávolsága 30 centiméteres is lehet.

A Góliát béka súlya elérheti a 3 kg-ot is, testhossza lábak nélkül 17-33 centiméter között van.

Belga óriásnyúl – alsó súlyhatáruk 6 kilogramm, a felső határ a csillagos ég. 🙂 Fülük hossza elérheti a 19 cm-t is!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏