18 alkalom, amikor a kutyák hihetetlen hősiességükkel meglepték gazdáikat

A kutya az ember legjobb barátja és hű társa is egyben. Ez nem csak elcsépelt közhely: négylábú kedvenceink valódi hősökké képesek válni. Gondoljunk csak a “hivatásos hősökre”: mentőkutyák, vakvezető kutyák, terápiás kutyák…az élet számos területén segítenek nekünk. De a hétköznapi, egyszerű kutyák is képesek olyan cselekedetekre, amelyek miatt többet érnek, mint legtöbb embertársunk. Az igazi hősök nem hordanak köpenyt, hanem néha felborogatják a szemetest, kinézik a szánkból a falatot és az arcunkba szuszognak reggelente, annak ellenére, hogy nem szabadna feljönniük az ágyra. 🙂

Lajka, a hős katonai kutya. Négyszer meglőtték egy AK-47-essel, megtámadta és ártalmatlanná tette a merénylőt, aki fegyvert fogott gazdájára. Túlélte a hét órás műtétet, hősiességéért a közelmúltban tüntették ki.

Ez a nyolc hónapos kutya megmentette a kisfiú életét egy felé száguldó kamiontól. Ellökte a fiút a jármű elől, így őt ütötte el és ment át rajta a teherautó.

Éjszaka ez a fickó fél órán át ugatott, nekem, hogy menjünk ki sétálni, pedig nemrég értünk vissza. Kiderült,hogy gázszivárgás van a házban, amit megérzett, és ki akart minket küldeni a házból.

Ez a kutya a fagyhaláltól mentette meg gazdáját: közel 24 órán át feküdt rajta, fagypont alatti hőmérsékleten.

Ez a “rossz kislány”, Maggie megszökött a kenneljéből, hogy a síró, árva kölyökkutyákat megvigasztalja.

A mi hős vak kutyánk, Molly megmentette 7 ember, 2 kutya és 4 macska életét az égő házból.

“Megmentettem a kisöcsém életét, amikor szóltam Anyunak, hogy álmában fuldoklik.”

Egy nő megmentette ennek a pitbullnak az életét, órákkal azelőtt, hogy elaltatták volna a menhelyen. A kutya viszonzásul megmentette a 4 éves fia életét.
Már lefekvéshez készülődtek, amikor a kutya ide-oda futkosott anya és fia között. Az anyuka azt hitte, hogy a kutyának csupán sok felesleges energiája maradt estére, majd mivel a kutyus nem hagyta abba, úgy döntött, ránéz a fiára. A fiú alig lélegzett, épphogy sikerült megmenti az életét.

Ő itt Frida – A jó kislány, aki 52 ember életét mentette meg egy mexikói földrengésből.

Amikor Figo, a vakvezető kutya látta, hogy egy busz tart vak gazdája felé, kettejük közé ugrott, hogy amennyire tudja, felfogja az ütést.

Ő itt Chako, aki megmentette gazdáját erőszakos partnere elől. A férfi egy késsel fenyegette a nőt, a kutya 12 szúrást kapott, mire sikerült leterítenie az agresszív élettársat.

Lilly, a pitbull 2012-ben megmentette gazdáját egy száguldó tehervonattól. Gazdija, Christine elesett a síneken és elveszítette eszméletét. A vonat vezetője elkezdett fékezni, de nem tudta teljesen megállítani a járművet. Lillynek sikerült letolnia Christinet a sínekről, aki sértetlenül úszta meg az incidenst, Lilly jobb lábán viszont átment a szerelvény, és amputálni kellett a végtagot.

Valahányszor beteg vagyok, a kutyám azt gondolja, a szeretete a gyógymód.

A Vihar névre hallgató kutya kimentett egy sérült őzet a háborgó tenger hullámai közül.

Bretagne volt a legidősebb, még élő 9/11 idején szolgáló kereső-, és mentőkutya. Akkor 2 éves volt, 16 évesen távozott az örök vadászmezőkre.

Ez a hős kislány nem csupán a családot mentette meg az égő házból azzal, hogy felébresztette őket, de visszament a lángok közé, hogy a család öt másik kutyáját is kimentse.

Ma egy igazi hőssel találkoztam. Sam tíz év után ment nyugdíjba, ez idő alatt több mint 300 gyermeket talált és mentett meg a szolgálata alatt.

A pitbullomnak, Akashának sosem volt kölyke. Arra mentem be a szobába, hogy éppen a négy hetes kóbor kiscicát eteti, akit épp a napokban mentettem meg…a természet csodálatos.


forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏