18 ‘japán dolog’, aminek az egész világon el kéne terjednie

Kétség sem fér hozzá, hogy Japán egy egészen egyedülálló ország, ahol minden évben hihetetlen mennyiségű fejlesztés és izgalmas találmány lát napvilágot. Ezeket az innovációkat vizsgálva pedig néha tényleg olyan érzése támad az embernek, hogy Japán fényévekkel a világ többi országa előtt jár. Az alábbi listán 17 olyan briliáns japán dolgot gyűjtöttünk most össze, melyeket biztos, hogy a világ minden országában szívesen látnának az emberek.

Nyilvános testmozgás.
Nemcsak a parkokban, de az iskolákban és a munkahelyeken is napi rendszerességgel tartanak átmozgató testedzést.

Kényelmes tájékozódás a metróban.
Minden metróállomást egy betű és egy szám jelöl, ennek megfelelően még az is könnyedén tájékozódhat a tömegközlekedésben, aki egyáltalán nem beszél japánul.

Kényelmes és gyors levélfeladás.
Az áruházak mellett kihelyezett postaládáknak köszönhetően az embereknek nem kell sorban állniuk a postán, ha levelet szeretnének feladni.

Kényelmes jegeskávé.
Az áruházakban ilyen jéggel teli műanyag poharakkal találkozhatunk, melyre csak kávét kell töltenünk a boltból kifele menet és már kész is a friss jegeskávénk.

A benzinkutak töltőpisztolyai fölülről lógnak.
Ennek köszönhetően teljesen mindegy, hogy a gépjárművünk melyik oldalán van a tanksapka, mindenhogy könnyedén tankolhatunk.

Nyilvános futópályák a parkok körül.
Munka után bárki futó-cuccba öltözhet és kocoghat egy jót az egyik közeli futópályán.

Csomagolt főtt tojás.
Hasznos lehet azok számára, akiknek minden másodperc fontos reggelente.

Mosdókagyló és WC-tartály egyben.
Ennek köszönhetően a kézmosás során felhasznált víz azonnal újrahasznosításra kerül.

Ételrendelő automaták az éttermek bejáratánál.
Ennek köszönhetően kényelmesen és jelentősen gyorsabban rendelhetik meg a vendégek a kívánt ételeket.

Kerékpáros esernyőtartó.
legtöbb kerékpárt már alapból így, esernyőtartóval felszerelve árulják. Ötletes, nem?!

Nyilvános fürdők.
Mivel a munkáltatók is tudják, hogy milyen fontos a pihenés, ezért számos munkahelyen nyilvános fürdőt biztosítanak a munkások számára, hogy egy kicsit levezethessék a stresszt és kipihenhessék magukat munka után. Az ilyen fürdőkben általában medence és szauna is található, melyeket az ott dolgozók teljesen ingyen használhatnak.

“Vajreszelő”.
Egy ilyen szerkezet és többé sosem fog gondot okozni a nehezen kenhető vaj.

Ingyen esernyők.
A buszmegállókban és irodaházak bejáratainál gyakran találkozhatunk ingyenes esernyőkkel, melyeket az emberek rossz idő esetén bármikor ingyenesen magukkal vihetnek, majd másnap visszahozhatnak.

Automata kerékpárgarázs.
A kétkerekű járművek parkolási problémájának megoldása céljából a városi hatóságok úgy döntöttek, hogy földalatti automata kerékpártárolókkal próbálják meg orvosolni a problémát.

Hűtőhab.
Ennek a boltokban kapható spraynek a segítségével egy speciális gélt fújhatunk magunkra, mely tökéletesen, akár több órán át is képes hűteni a bőrt egy forró nyári napon.

“Dispen Pak” csomagolás.
Nem létezik ennél zseniálisabb találmány a mártások és fűszerek gyors és kényelmes adagolásához. Csak meg kell törni középen a csomagolást, melynek tartalma azonnal a kívánt helyre hull. Egyszerű és zseniális!


forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏