19 apró, de fontos részlet a kedvenc filmjeinkből, melyek fölött mindannyian elsiklottunk korábban

Sok rendező szeret titkos üzeneteket rejteni a filmjeibe, de ami még fontosabb, a mozinézők még inkább szeretik ezeket felfedezni. Szó mi szó, sas szemek és elmélyült mozitudás kell hozzá, hogy kiszúrjuk őket, de ha egyszer sikerül, valódi eufóriát élhetünk át.

1. A Thor: Ragnarök az egyetlen Marvel film, amiben Doctor Strange a klasszikus jelmezben és sárga kesztyűben tűnik fel. Ez utalás az eredeti képregényre.

2. A Harry Potter és a Halál ereklyéi második részében Ron pálcájának a fénye zöldre változik – ezzel szimbolizálják a tiltott Avada Kedavra varázslatot, amit a film egyik főszereplője sem használt.

3. Ebben a részben szemüveg és heg nélkül láthatjuk Harry Pottert, mivel a jelenet nem a való világban játszódik, hanem a főhős lelkébe nyerhetünk betekintést, ahol nincs rossz látás és sérülés.

  • A könyvben egyébként ennél a résznél Potter teljesen meztelen, de mivel zavarban érzi magát, ruhák jelennek meg rajta.

4. A Világok harca című filmben Tim Robbins karaktere azt javasolja a főhősnek, hogy ásson egy föld alatti alagutat. Vicces, mert Tim Robbins karaktere szintén a föld alatt szökött meg az ikonikus Remény rabjai című filmben.

5. A Walter Mitty titkos élete című film főhősének választania kell, amikor megérkezik Grönlandra: piros vagy kék autó? Nem ismerős ez valahonnan?

6. A Másnaposok című film egyik jelenete kísértetiesen hasonlít az ikonikus Beatles albumborítóra.

7. A Kutyaszorítóban cím filmben Steve Buscemi karakterének van egy szabálya, miszerint soha nem ad borravalót a pincéreknek. Ez ironikus, mivel a Ponyvaregény című filmben például maga is pincért játszott.

8. Az Amerika Kapitányban Nick Fury sírkövére azt a feliratot vésték, hogy „az igaz ember útja”. Ez egy szó szerinti idézet a Ponyvaregény című filmből, ami csak azért érdekes, mert mindkét szerepet Samuel L. Jackson játszotta.

9. A Bosszúállók: Végjáték című filmben Thor minden jelentben kesztyűt visel. Erre azért volt szükség, hogy elrejtsék a Chris Hemsworh-öt kövérré tevő kosztüm széleit.

10. A Narnia Krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény című film Fehér Boszorkányának jégkoronája olvadni kezd, és a mérete lecsökken, amikor elveszíti az erejét.

11. A Nyomd, bébi, nyomd című filmben a falon lévő graffiti színének változása egyértelmű utalás rá, hogy a főhős szerelembe esik.

12. A John Wick 2. részében a szálloda közelében lévő autók ugyanabban a helyzetben vannak, mint az 1. rész végén, bár a két jelenet elkészítése között 3 év telt el. A készítők ilyen aprólékosan próbálták bemutatni, hogy a 2 film eseményei valójában egy héten belül játszódnak.

13. Deadpool szarkasztikus viccei gyakran találják meg a karaktert játszó színészt, Ryan Reynoldsot. Például, amikor a főszereplőn kísérleteket végeztek, így szólt: „Nem akarok zöld szuperruhát!” – ez egyértelmű utalás Reynolds Zöld Lámpás filmben játszott szerepére.

14. Az „Az” című film második részében van egy utalás a Ragyogás című kultuszfilmre. A pillanat, amikor Beverly a mosdóban van, és egy másik ember megpróbál bejönni, elhangzik a híres mondat: „Megjött Johnny!”.

15. A Holtodiglan című film elején láthatjuk, hogy Amy több tollal ír egyszerre. Erre a naplóhamisításhoz miatt volt szüksége.

16. A Men in Black harmadik részében többször is feltűnik a második részben megismert kutya, Frank.

17. A Vissza a jövőbe című film második részének elején Marty a „Két fenyő” nevű bevásárlóközpont parkolójában találkozik a Dokival. Miután a DeLorean-nel az egyiket kidönti, a bevásárlóközpont neve „Magányos fenyő”-re változik.

18. A párkány, amit a Doki az első részben letört, a második részben még mindig törött.

19. Bizonyára kevesen vették észre, de a Vissza a jövőbe második részében volt egy kis rejtett utalás a harmadik részre. Nézzétek csak a Doki ingjének mintáját…?

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏