20 fotó, ami bizonyítja, hogy az emberi test egy igazi rejtély

Az emberi test az egyik legcsodálatosabb és legtitokzatosabb dolog a világon. Bár az orvostudomány már számos jelentős áttörést ért el a vizsgálata közben, még midig vannak olyan érdekességek vele kapcsolatban, melyek képesek meglepetést okozni.

Cikkünkben most 20 izgalmas fotót gyűjtöttünk össze, melyek úgy mutatják be az emberi testet, ahogy talán még néhány orvos sem látta sohasem.

1. Így néz ki egy villámcsapást átélt emberi test. A jelenséget Lichtenberg-féle ábrának hívjuk. 2. Ha valaha is gondolkoztál már rajta, hogyan röntgeneznek meg egy kisbabát, akkor most megmutatjuk. 3. ,,Elaludtam a fürdőkádban.” 4. Így néz ki egy tökéletesen megtisztított emberi szív. 5. Így néz ki egy gyermek koponyája, akinek még nem estek ki a tejfogai. 6. ,,A hegemnél olyan új még a bőröm, hogy nem tapad meg rajta a kosz.” 7. Egy riporter keze egy NBA játékos kezéhez képest. 8. Nyugodtan megpróbálhatod, de az emberek 99%-ának ez nem fog sikerülni. 9. Így néz ki egy kerékpáros lába a Tour de France verseny után. 10. Az anisocoria egy ritka betegség, amikor a szem és a pupilla egyforma méretűek. 11. Gondolkodtál már rajta, hogy néz ki egy emberi csont belső szerkezete? Íme. 12. Egyesek három vagy négy ujjal születnek, mások öttel, de nem úgy, ahogy kellene. 13. Így néz ki 2,2 kiló zsír. 14. Ezt a hüvelykujjat stoppolásra tervezték. 15. A dermatographia túlérzékeny bőrt jelent. Ilyenkor az apró karcolások azonnal megduzzadnak, és tulajdonképpen rajzolhatunk a bőrre. 16. Egyes tudósok úgy vélik, hogy a sok ember fülénél megtalálható apró lyuk valójában egy evolúciós hagyaték abból az időből, amikor még kopoltyúval lélegeztünk. 17. Kosárlabdajátékos egy tornászlány mellett. 18. Az argyria a bőr és nyálkahártya maradandó, kóros, kékes-szürkés színű elszíneződése melyet az ezüstkomponensek fogyasztása okozhat. 19. Ki mondta, hogy a lábujjakon nem lehet gyűrűt hordani?! 20. Végezetül egy kép, ami remekül szemlélteti, hogy miért okoz olyan piszkosul elviselhetetlen fájdalmat egy fogfájás.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏