21 őrült japán találmány, ami a maga módján azért zseniális is egyben

Ha valamihez, akkor a korszakalkotó, merész, és őrült találmányokhoz aztán nagyon értenek a Japánok. Gondoljatok csak a már-már morbid televíziós vetélkedőikre, vagy a cseppet sem hétköznapi étkezési szokásaikra…egyszerűen mindig és mindenhol igyekeznek egy jó nagy lépéssel a világ előtt járni, ám ez nem megy azért mindig zökkenőmentesen. Az alábbi 21 találmány is pontosan ilyen, és habár mindegyikben van némi potenciál, mégis a világ talán még nem teljesen áll készen rájuk…

1.  Vajreszelő

A vajas-doboz használatának megvan a maga hátulütője. Ha például pirítós kenyeret szeretnénk kenni, a morzsás késsel könnyedén telemorzsázhatjuk a vajat, ami nem csak gusztustalan, de könnyebben meg is penészedik ezáltal. Ezzel a roppat mód ötletes találmánnyal ezeknek a kellemetlenségeknek egyszer és mindenkorra vége, ha pedig nem kerülne 12 ezer forintba (!!!) az Ebayen, (tényleg annyi) akkor valószínűleg már rendeltem is volna párat magamnak és a rokonoknak.

2.  Nyakkendő és esernyő, egyben

Véleményem szerint azért ez roppant ötletes! Elfoglalt, folyton utazó üzletembereknek például igazi megváltás is lehet…

3.  Szemcsepp-segítő szemüveg

A szemcseppentés bizony mostoha egy dolog tud lenni, kicsit olyan, mintha egy kést kéne magunkba szúrnunk és közben tűrnünk mindezt. Kellemetlen, mellé megy…idegesítő az egész. A szemcseppentő szemüveg ezt hivatott – ha nem is megoldani, de legalább – enyhíteni.

4.  Néma karaoke

Bárhol is vagy éppen, – akár a metrón, vagy az irodában – csak egyszerűen előkapod, és máris letolhatsz egy komplett Bon Jovi számot úgy, hogy közben a kutya sem sejti, miben is mesterkedsz pontosan.

5.  Hangszórós párna, oldalfekvéshez

Titeket is szokott idegesíteni, hogy amikor oldalatokra fekszetek és a fejeteket egy párnára téve próbáltok TV-t nézni, akkor nem halljátok rendesen a műsort az egyik fületekre? Ez a belsejében hangszóróval felszerelt fejpárna, ezt hivatott orvosolni.

6.  Gyorsleves-manusz

Unod, hogy a forróvízzel leöntött gyorslevesedet 10 másodpercenként nézegeted, hogy mikor lesz már kész? Ez a kis műanyag manusz pontosan 3 percre van bekalibrálva, ha pedig eléri a kellő hőmérsékletet, – csak úgy, mint  a tészta – egyszerűen leugrik az edényről.

7.  Kocka-görögdinnye

A Japánoknak valamiért tényleg semmiből sem jó a megszokott, a normális…

8.  Hallás-erősítő

Mindig visszakérdezel a barátaidnak, hogy ,,MI?”? Akkor tessék, íme a megoldás. Ezzel garantáltan nem lesznek többé effajta gondjaid. Legalábbis a Japánok erre esküsznek.

9.  Leveshűtő ventilátorHa pörgés van, meló van, egyszerűen nincs idő megvárni amíg kihűl a leves, más módszerekhez kell folyamodni…
10.  Esőbiztos esernyő

Egy hétköznapi esernyő nem nyújt megfelelő védelmet, ez tény. A hevesebb esőzések alkalmával például a lábunkat ugyanúgy éri az eső, mintha nem is lenne felettünk esernyő. Ezzel a megoldással azonban ennek vége.

11.  Fül-kukker

A kellemetlen és aljas módon lerakódó fülzsír ellen.

12.  Kamu buborékfólia

A buborékfólia pattogtatása sok embert megnyugtat, nem mellesleg pedig remek szórakoztatás. Ez az apró, kulcstartóként is funkcionáló kütyü, ezt hivatott imitálni.

13.  360 fokos kamera

Ma már persze létezik erre elegánsabb módszer, köszönhetően a 360 fokban rögzítő kameráknak, de azért ez a japán  találmány mégis csak előbb volt…

14.  Könyv alakú párna

Ha bárhol szeretnél szundítani egy nagyot, de nem akarsz magaddal hordani egy párnát, mert félsz, hogy gumiszobába zárnak miatta, hát tessék… Íme a tökéletes megoldás.

15.  Cipőesernyő

Nem nagyon lehet mit hozzáfűzni, a kép magáért beszél…

16.  Banántartó

Csak hogy esélyt se hagyjunk neki, hogy a táskánkban vagy a szatyrunkban véletlenül megnyomódjon szeretett gyümölcsünk.

17.  Hátvakaró-póló

Mindenki kérte már meg életében egy barátját vagy rokonát, hogy ugyan vakarja már meg a hátát, mert nem éri el teljesen az adott területet. A navigálás ilyenkor nem könnyű, ám ennek  a pólónak a segítségével már biztosan simán fog zajlani.

18.  Ujj-fogkefe

Bárhol is vagy csak előkapod, felhúzod és csá. Már moshatod is a fogad. Apró, kis helyen is elfér, így utazáshoz is tökéletes.

19.  Baba-mop

A gyerekek izegnek-mozognak, jobbra-balra csúszkálnak a padlón. Miért is ne fordíthatnánk ezt előnyünkre? – valószínűleg ez a gondolatmenet vezérelte a japán tervezőket, hogy elkészítsék ezt a portörlőként is funkcionáló gyermekruhát.  

20.  Hajvédő evéshez

A nőknek valószínűleg nem kell bemutatni azt a jelenséget, amikor egy finom étkezés alkalmával a vállunkról lecsúszott hajunk belelóg az ételbe. Ezt hivatott korrigálni, bár lehetne diszkrétebb, viselője ugyanis általa úgy fest, mint egy szép rózsaszín virág.

21.  Esernyő, ivóvíz, minden egyben…

Összegyűjti az esővizet és környezettudatosan rögtön egy táskába gyűjti, ami ‘hordóként’ funkcionál. Ezután az esővíz azonnal fogyasztható LENNE, ha nem Japánról lenne szó, ahol olyan mértékű szmog és károsanyag van a  levegőben, hogy én biztosan nem szívesen innék az esővízükből sem…

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏