21 találmány, ami bizonyítja, hogy a lustaság a fejlődés motorja

Bármennyire is büszkék vagyunk az emberiség legnagyobb találmányaira, a büszke mellkas-veregetések közben azért illik megjegyezni, hogy ezek túlnyomó többségét legtöbbször a lustaság okán voltunk kénytelenek feltalálni és elterjeszteni a mindennapokban. TV-távirányító? Segway? Csakhogy két teljesen egyértelmű példát említsek, de az alábbi listán összegyűjtött darabok (melyek zsenialitása egyébként megkérdőjelezhetetlen) ezeknél sokkalta beszédesebbek…

1. Láb-közelben elhelyezett gombok egy felvonóban, hogy ne csak kézzel, de lábbal is nyomkodni tudjuk a lift gombjait. 2. Egy nyilvános pad, amit úgy terveztek, hogy az esőben ölelkező szerelmes pároknak ne kelljen még az esernyővel is bajlódniuk. 3. Egy szökőkút, melyből egyszerre ihatunk mi, és a kutyáink. 4. Egy gyógyszertabletta csomagolása, melyet úgy terveztek meg, hogy vészhelyzet esetén rögtönzött pohárként használhassák. 5. Egy étterem mosdójának ajtaja, mely lábbal is nyitható, hogy kézmosás után ne legyen újra piszkos a kezünk az ajtó fogdosásától. 6. Leszedő csipesz azoknak, akik nem szeretnének (vagy épp nem tudnak) nyújtózkodni a felső polcokra. 7. Automatikus macska-wc, ami időről-időre magától megtisztítja az almot. 8. Csúszásmentes italtartó azoknak, akik szeretik veszélyes helyeken tartani az innivalójukat.

9. Távirányítású mop. 10. Intelligens szemetes, ami magától kinyitja a fedelét, amikor a szenzorai érzékelik, hogy valaki közeledik hozzá. Az alján pedig egy mini porszívó található, ami felszívja a hozzá söpört koszt.

11. Könyvtartó, ami lefogja a lapokat, hogy nekünk ne kelljen velük bajlódnunk. 12. Motorizált fagylalt-tartó, ami forgatja a gombócot, így tulajdonképpen nekünk csak hozzá kell tartanunk a nyelvünk. 13. Ketchup-öntő robot, ami azért még némileg finomításra szorul… ?

14. Felfújható nyakkendő, ami szükség esetén párnaként használható. 15. Egy kukorica pattogtató, ami nem csak kipattogtatja a popcornt, de az ember szájába is lövi azt. 16. Ez a hátborzongató valami nem más, mint egy fogkefe, amivel az összes fogunkat egyszerre dörzsölhetjük. 17. Egy new yorki férfi megoldotta, hogy mindkét keze szabadon maradhasson a repülőtéren. 18. Felfújható telefon és fejtartó, fürdőkádhoz. 19. A nélkülözhetetlen japán találmány: csipsz-fogó pálca. 20. Macskasimogató, hogy többé sose kelljen a kis kedvencünk simogatásával bajlódni. 21. Önmagát megágyazó franciaágy. forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏