loading...

31 ezer forintos támogatás jár augusztusban a tanév kezdésre

Támogatást kaphatnak azok a szülők, akiknek gyermeke a közoktatásban kezd új tanévet szeptemberben. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a munkáltatók által nyújtott iskolakezdési támogatásról.

ds

Azok a munkavállalók kaphatnak támogatást, akiknek a gyermeke (vagy a vele egy háztartásban élő házastársának a gyermeke) közoktatásban tanul vagy családi pótlékra jogosult. A támogatás gyermekenként évente egy alkalommal, mindkét szülőnek jár, akár ugyanattól a munkáltatótól is. Ha több helyen is dolgoztok, minden munkáltatótól igényelhetitek ezt a béren kívüli juttatást.

Milyen összegre számíthatok?

A támogatás – kedvezményes adókulcs mellett – a minimálbér maximum 30 százaléka lehet, 2015-ben nem haladhatja meg a 31 500 forintot, és csak utalvány formájában kaphatják meg a szülők.

Mire költhetem?

A támogatást tankönyvre, taneszközre és ruházatra lehet fordítani. Az utalvánnyal ugyanakkor csak azokban az üzletekben fizethettek, amelyek szerződést kötöttek a kibocsátóval.

Meddig kell felhasználni az utalványokat?

A tanévkezdés előtti 60. naptól december 31-ig. Mikor kezdődik a tanítás, mikor lesz az őszi és a téli szünet? A 2015/2016-os tanév beosztását itt találjátok

loading...

Ezt láttad már?

720 ezer forint jár alanyi jogon minden magyar állampolgárnak!

Alanyi jogon járó támogatás felújításhoz Számos támogatási forma létezik azok számra, akik lakást szeretnének vásárolni, …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?