5 perc múlva dől el, hogy kitör-e a 3. világháború ?!?

Észak és dél kóreai magasrangú vezetők magyar idő szerint 11 órakor találkoznak a két ország mentén található Panmunjom övezetében.

A Reutersben olvashattuk, a nem mindennapi találkozót. Pár napja a két ország összefeszült egymással, mely akár a 3. világháború kezdetét is jelentheti, ha a mai tárgyalás rossz irányba folyik. (A felek várhatóan meg fognak egyezni, olvashatjuk a külföldi tudósításokból)

Az elmúlt napokban többször erőfitogtatásként rakétát küldtek a szomszédaiknak a kóreaiak. A Phenjani tévé azt is bemondta, hogy Észak-Kórea és Dél-Kórea között kitört a háború.

Kim Dzsong Un csütörtökön arra utasította a Koreai Néphadsereg Legfelsőbb Parancsnokságát, hogy a határ közelében szolgálatot teljesítő egyesített erők álljanak készen a harcra. Az incidens most azon alakult ki, hogy Észak-Korea egy rakétát lőtt ki a határ menti Jeoncseon városra azok miatt a hangszórók miatt, amelyekből Szöul Kim Dzsong Un rezsimje elleni propagandát sugároz.

obama-kim-jong-un_3149395b

A rakétára Dél-Korea tüzérségi tűzzel válaszolt. A BBC megjegyzi, hogy 2004-ben a két ország megállapodást kötött a sugárzás leállításáról, és azóta nem volt példa arra, hogy az északiak rakétacsapást mérjenek a propagandára használt hangszórókra.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏