A 12 legijesztőbb hely a világon. Semmi pénzért nem tenném be a lábam a harmadikba!

A világ tele van rejtélyes, ijesztő helyekkel, ahol tényleg érezni a halál jelenlétét. Az emberiség történetében rengeteg kegyetlen, ijesztő dolog történt, erről árulkodnak ezek az olykor több száz éves mementók. Ijedősök még monitoron keresztül is bele fognak borzongani a látottakba, de szerintem a legkeményebbek sem mernék felkeresni az összes helyet személyesen. Vagy mégis? 🙂

Prága régi zsidó temetője

A régi, túlzsúfolt temetők alapból ijesztőek, de a pálmát ez a több száz éves zsidó temető viszi. Már 1478-ban annyira megtelt a terület, hogy a sírokat elkezdték egymás tetejére, rétegekben elhelyezni. Mostanra 12 rétegben fekszenek egymáson a holttestek, egymás tetején. 12 ezer sírkő van egymás mellé halmozva a temetőben, amelyek alatt több mint százezer ember nyugszik.

Függő koporsók a Fülöp-szigeteken

Sagada falu törzsi lakói úgy gondolták, hogy ha a sziklafalakra erősítik a koporsókat, az elhunytak így közelebb kerülnek a Mennyhez. A koporsókat saját kezükkel vájják ki farönkökből, a holttesteket ezután belefektetik miután 5 napon át füsttel tartósították őket.

Poveglia szigete, Olaszország

A Velence közelében található szigetén összesen nagyjából 160.000 pestissel fertőzött embert zártak karanténba 1793 és 1814 között. A talaj felső rétegének nagy részét szétporladt holttestekből áll. Ha mindez nem lenne elég, egy elmegyógyintézet is helyet kapott a szigeten, amelynek egyik orvosa bizarr kísérleteket végzett a páciensekkel. A szigetet a világ leginkább kísértetjárta helyei között tartják számon.

iejszto01A Csontok Kápolnája Portugáliában

Ötezer ember földi maradványai borítják a 16. században épült bizarr kápolna belsejét. Két holttest is lóg a falakon, az egyikük egy gyermeké. A bejáratnál ez a felirat áll: “A mi csontjaink itt vannak, a tieidre várunk.”

Sedleci Osszárium, Csehország

Ha azt gondoltad, csak egyetlen ilyen kísérteties templom van a világon, nagyot tévedtél. A csehországi Sedlecben a 14. században azért építették meg a kápolnát, hogy a túlzsúfolt temető helyett ide helyezzék el az elhunytak földi maradványait. Negyvenezer csontváz található itt, művészi és rettentően bizarr elrendezésben.

A Szent György templom szellemei, Luková, Csehország

A templom falai 1968-ban, egy gyászszertartás kellős közepén kezdtek el omladozni. A hívők ezt rossz ómennek tekintették és hamarosan a templomot senki nem látogatta. Egy cseh művész úgy döntött, ki kell használni az elhagyatott templom kísérteties légkörét, ezzel turistákat csalogatva a környékre. Az imádkozó szellem-szobrokkal elérte célját, aki ide belép, garantáltan nem felejti el az élményt…

Akodessewa piac, Togo
Ezen a piacon minden beszerezhető, amely egy igazi vudu szertartáshoz kell. Mindenféle állat különféle testrészei, varázsitalok, fűszerek és egyéb bizarr dolgok is szerepelnek a kínálatban.

Kígyó-sziget, Brazília

Egy négyzetméterre egy kígyó jut ezen a rémisztő szigeten, és megtalálhatóak a sziget minden szegletében: a tengerparton, a fákon, a földön, a sziklákon, és a világítótoronyban. Nem is akármilyenek: az arany lándzsakígyó egyike a világ legveszélyesebb mérgű kígyóinak. A szigeten csak ez a kígyófaj él, és csak a Kígyó-szigeten található meg ez a faj.

A sziget utolsó lakói a világítótorony gondnoka és családja voltak, akikkel a kígyók végeztek. A sziget azóta is lakatlan.

shy

A holtak városa, Oroszország

Dargavs faluja távolról egy békés kis településnek tűnik, ám valójában a házak kripták, amelyek az ott élők maradványait tartalmazzák. Egyes elméletek szerint a lakókkal egy halálos járvány végzett. A közelben élők szerint, akik megzavarják a holtak nyugalmát, soha többé nem térnek haza.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏