A férfi puszta szórakozásból fojtogatta a kutyákat, de amikor a nyilvánosság tudomást szerzett róla, az egész ország örökre megváltozott!

A tajvani törvényhozás kedden elfogadta az állatvédelmi törvény módosítását, miszerint teljesen megtiltják a kutyák és macskák húsának emberi fogyasztását.

A jogszabály értelmében 250.000 tajvani dollár (kb 7500 euró) penzbírságra számíthat, aki kutya vagy macska húst árusít vagy fogyaszt.

Annak ellenére, hogy egyre többen tiltakoztak a kutyahús fogyasztása ellen, az ázsiai országokban még mindig nagyon népszerű csemegének számít a kutyahús. Bár 2001-ben már volt egy hasonló méretű tiltakozás, amikor az állatvédők a kutyák és macskák húsának fogyasztása ellen tiltakoztak, de az erőfeszítések ellenére még mindig legálisan is fogyasztani lehetett ezeknek az állatoknak a húsát.

De tavaly nyilvánosságra került egy videófelvétel, ahol három tajvani katona csúnyán megkínoz egy szerencsétlen kutyát és vasrúdakkal ütlegelték majd végül megfojtották. Ez az eset olyan erős tiltakozát váltott ki, hogy végül a parlament úgy döntött, hogy lépéseket fog tenni ezeknek az állatoknak az érdekében.

Vannak, akik kritikus szemmel látják ezt a dolgot és jogosan felteszik a kérdést, hogy miért csak a “kedvenc”, “aranyos” és “édes” állatok védelmében szól a törvény? Mi a helyzet a többi állattal? Őket nem kellene védelmezni? Érdekes és jogos kérdés!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏