A férfi puszta szórakozásból fojtogatta a kutyákat, de amikor a nyilvánosság tudomást szerzett róla, az egész ország örökre megváltozott!

A tajvani törvényhozás kedden elfogadta az állatvédelmi törvény módosítását, miszerint teljesen megtiltják a kutyák és macskák húsának emberi fogyasztását.

A jogszabály értelmében 250.000 tajvani dollár (kb 7500 euró) penzbírságra számíthat, aki kutya vagy macska húst árusít vagy fogyaszt.

Annak ellenére, hogy egyre többen tiltakoztak a kutyahús fogyasztása ellen, az ázsiai országokban még mindig nagyon népszerű csemegének számít a kutyahús. Bár 2001-ben már volt egy hasonló méretű tiltakozás, amikor az állatvédők a kutyák és macskák húsának fogyasztása ellen tiltakoztak, de az erőfeszítések ellenére még mindig legálisan is fogyasztani lehetett ezeknek az állatoknak a húsát.

De tavaly nyilvánosságra került egy videófelvétel, ahol három tajvani katona csúnyán megkínoz egy szerencsétlen kutyát és vasrúdakkal ütlegelték majd végül megfojtották. Ez az eset olyan erős tiltakozát váltott ki, hogy végül a parlament úgy döntött, hogy lépéseket fog tenni ezeknek az állatoknak az érdekében.

Vannak, akik kritikus szemmel látják ezt a dolgot és jogosan felteszik a kérdést, hogy miért csak a “kedvenc”, “aranyos” és “édes” állatok védelmében szól a törvény? Mi a helyzet a többi állattal? Őket nem kellene védelmezni? Érdekes és jogos kérdés!

forrás

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?