Amit ez a nő művel ezzel az újszülöttel az valami csodálatos

Ugye ismerős a helyzet, hogy a kellemesen langyos vizű gyerekkádból, melyben legszívesebben mi is megmártóznánk, üvöltő csecsemőhang hallatszik. Az újszülöttek nagyon nagy százaléka fél a víztől, retteg a fürdéstől, és éppen ezért a szülők is igyekeznek minél rövidebb idő alatt átesni a fürdetésen.

babafurdetes

Egy francia újszülöttápoló nővér, Sonia Rochel évtizedekig foglalkozott a témával, és igencsak nagy fejtörést okozott számára, hogy miért nem szeretik a csecsemők a kellemes vizes környezetet, amikor az ráadásul még hasonlít is a megszokott környezethez, a magzatburokhoz.

Két és fél évtized után arra a következtetésre jutott, hogy a csecsemőket megpróbálja teljesen lassan fürdetni, óvatosan a csap alá tartani, úgy, hogy az arcukon is végig tudjon csordogálni a kellemes víz. Az újszülöttek láthatóan nagyon élvezik ezt a fürdetésformát, sokan közülük kényelemesen álomba merülnek, és az sem zavarja őket, hogy az arcukon végigfolyik a víz.

Az óvatos lelassított fürdetés, a simogató masszázs, a finom érintések, a víz kellemes csorgása teljesen ellazítja az újszülötteket. Nincs többé üvöltés, idegeskedés és álmatlan éjszakák, hiszen a fürdetéstől sokan teljesen álomba szenderülnek.

„Az újszülötteknek még nagyon friss élményük van arról, hogy milyen volt az édesanyjuk hasában. Azt a biztonsággal teli időszakot szeretném felidézni bennük a lelassított fürdetéssel” – mondja Sonia.

Ugyanakkor a szakember azt tanácsolja, otthon ne próbálkozzunk a módszerrel, azt hagyjuk a szakemberekre.

 

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏