Az anyukában felejtette a mobilját egy orvos a császármetszés után. Megcsörgette és ott bent kezdett rezegni.

Ammán – Benne hagyta mobiltelefonját egy jordán kismama hasában a szülészorvos, az asszony óriási szerencséjére megúszta.

csaszar

Hanan Mahmoud Abdul Karim (36) április 24-én feküdt műtőasztalra, hogy császármetszéssel világra hozza gyermekét. A szülés alatt miden rendben is ment, egészséges, 4,8 kg-os kisfiúnak adott életet. Mivel nem voltak komplikációk, hamar haza is engedték őket az Al Bashir nevű magánkórházból.

Ám otthon édesanyja észrevette, hogy valami nem stimmel, lánya erős hasfájásra panaszkodott, ekkor látta meg, hogy rezeg a hasa. A telefon ezek szerint rezgőre volt állítva, már csak elképzelni is rémes, mi történik, ha a kismama saját hasából valamilyen telefoncsengést hallott volna.

– Azonnal kórházba vittük, először nem küldték röntgenre sem, csak kezelést, fájdalomcsillapítót kapott majd hazaküldték. Ennyivel elintéztek bennünket – panaszolta a Gulf Newsnak a nő édesanyja, Majeda Abdul Hamid.

– A fájdalmai azonban otthon sem szűntek, már meg sem tudott a kíntól mozdulni. Ekkor visszavittük a sürgősségire, ahol végre megröntgenezték. A röntgen képen jól látható volt a mobiltelefon, ezután szinte egyik pillanatról a másikra átszállították a műtőbe. Azonnal megoperálták, és elő is került a szülészorvos telefonja – folytatta bosszúsan az asszony.

Ezután hatalmas botrány tört ki, az esetet még a parlamentben is tárgyalták. Ellenzéki képviselők azt akarták, hogy a szégyen miatt mondjon le a kormány.

Nem ez az első eset, hogy operáló orvos valamit a beteg sebében hagy, majd visszavarrja. Hagytak már betegben gézdarabot, és más, műtéteknél használt egyéb eszközöket, spatulát is. Nemrég egy brit férfiban felejtett az orvos egy műanyag lapot, Michael O’Sullivan (49) új májat kapott, miközben egy sor műhibát követtek el vele szemben.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏