Az arc nélküli kisfiú 2 évre elhagyta hazáját… amikor visszatért, családja alig hitt a szemének

A három éves marokkói kisfiú, Yahya El Jabaly egy fejlődési rendellenesség miatt deformált arccal, szemek és orr nélkül született. A kisfiúnak mindkét szeme és felső állkapcsa is hiányzott, orra helyén pedig csak egy lyuk volt.

A kisfiú állapota miatt a család minden nap új kihívásokkal kellett szembenézniük. Nemcsak az volt a baj, hogy a gyerek semmit sem lát, de beszélni sem tudott. Emiatt nehezen tudott játszani az egészséges gyerekekkel. Az emberek negatív reakció miatt a szülők sokáig rejtegették a kisfiút, akit mindenáron meg akartak óvni a kíváncsiskodóktól.

A kisfiú szülei mindent megtettek volna annak érdekében, hogy gyermekükön segítsenek, ezért az interneten keresztül próbáltak meg segítséget kérni, olyan orvosokhoz szerettek volna eljutni, akik biztosan meg tudják műteni a fiukat, hiszen egy rendkívül bonyolult és kockázatos beavatkozásról van szó. Évekig próbáltak orvost találni, de ahogy telt az idő, egyre reménytelenebbé vált a helyzet. Minden orvos azt mondta, hogy egy ilyen műtét túl nagy kockázattal jár, és a kisfiú meghalhat.

De nem sokkal ezután nem várt helyről érkezett a segítség: Mivel a kisfiú édesapja megosztott néhány képet fiáról a Facebook-on, és ezáltal Yahya története eljutott egy Ausztráliában élő, de Marokkóban született nőhöz, Fatima Barakához, aki mindenképp segíteni szeretett volna a kisfiún, ezért azonnal felvette a kapcsolatot a családdal.

A segítőkész nő nemrég győzte le a mellrákot, most pedig elhatározta, hogy El Jabalya családján fog segíteni, ezért elutazott a családhoz Marokkóba, majd velük együtt visszatért Ausztráliába, ahol sikerült elérnie, hogy az ausztrál orvosok, Dr. Tony Holmes vezetésével elvállalják a kockázatos műtétet.

Az orvoscsoport vezetője, Tony Holmes már több bravúros műtétet is elvégzett, legutóbb sikerült szétválasztania egy bangladesi sziámi ikerpárt.

Az ausztrál nő nagylelkűsége minden várakozást felülmúlt. Minden költséget, szállást, repülőjegyet is beleértve saját pénzéből fizetett.

Nagy volt annak a kockázata, hogy a kisfiú valóban nem fogja túlélni a beavatkozást. Yahya műtétje a tervezettnél hosszabb ideig tartott, a 18 órás operáció során sok vért veszített, de szerencsére a beavatkozás nagyon jól sikerült. Dr. Holmes abban bízik, hogy Yahya a hamarosan beszélni is megtanul.

“A fő gond az volt, hogy a kisfiú nem volt túl erős egy ilyen műtéthez, és nem tudtuk, hogy a szervezete pontosan hogyan fog reagálni a beavatkozára” – magyarázta a sebész a műtét előtt.

De a lényeg, hogy 18 órás műtét után a kisfiú erősödni kezdett.

A hatalmas orvosi siker után és az ezt követő hosszas két év után, amit a kisfiú ausztráliában töltött, a kisfiú most öt évesen családjával hazarepülhet.

A kisfiúra a jövőben további, kisebb korrekciós műtétek várnak még, de Yahya élete most már sokkal könnyebb. Mindent egy jólelkű nőnek köszönhet, aki a bolygó másik oldalán él és nem utolsó sorban a tehetséges sebésznek. A szülők most már büszkén mutathatják meg gyermeküket a világnak.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏