Az internetezők 30 zseniális trükköt osztottak meg, ami megváltoztatta az életüket

A tudósok egyöntetűen azt tanácsolják, hogy próbáljuk szokatlan módon végezni a megszokott dolgokat: menjünk új úton a munkába, mossunk fogat a nem domináns kezünkkel, stb. Ez nagy mértékben növeli az agy plaszticitását és javítja annak működését. Valószínűleg részben ennek is köszönhető az a tény, hogy szeretünk olyan új lifehack-eket tanulni, melyek szokatlan és egyszerűbb megoldást kínálnak a hétköznapi dolgok elvégzéséhez.

1. ,,Ma a kozmetikai boltban az eladónő véletlenül eltört egy körömlakkot, majd tudod mit csinált? Cukorral szórta meg a foltot, a cukor pedig beszívta a körömlakkot és így szalvétával is könnyedén feltakarítható volt.”

2. ,,Ha biztonságosan szeretnél inni a papírpohárból vezetés közben, mindig ügyelj rá, hogy a pohár illesztése közvetlenül a nyílással szemközti oldalon legyen. Így, amikor kézbe veszed, azonnal tudni fogod, hogy hol a nyílás, és pontosan a szádhoz tudod majd helyezni.”

3. Annak érdekében, hogy ne a kislábujjad találkozzon az ágy lábával, rögzíts rá egy úszáshoz használt vízi nudli darabkát.

4. Ha egy közönséges kanalat raksz a képernyőd mellé, többé nem fogsz halálra rémülni, ha valaki váratlanul mögéd lopakodik számítógépezés közben.

5. Hogyan tehetjük kényelmesebbé az utazást.

6. ,,Ezt a hihetetlenül drága hajszárítót használom a nedvesség eltávolítására a csirkéből. Ettől a bőre finom ropogóssá válik sütés közben.”

7. ,,Sokat fogytam és nagy lett a jegygyűrűm.”

8. Azért, hogy legközelebb ne kelljen majd a ragasztószalag végét keresgélned, használd ezt a trükköt.

9. ,,A könyvekre jobban emlékszem a színük alapján, mint a címük vagy szerzőjük alapján, szóval, ha van elég helyem, akkor én ezt csinálom.”

10. ,,A tanárom mutatott nekem egy olcsó módszert, hogy a jegyzeteim láthatóvá váljanak az online órákon.”

11. Új módszer a spam levelek elleni küzdelemhez.

Twitter Profil

Ha feliratkozol valamilyen hírlevélre az interneten, írd be a weboldal nevét a „vezetéknév” oszlopba. Ha legközelebb spam emaileket kapsz, tudni fogod, hogy melyik weboldal élt vissza a személyes adataiddal.

12. ,,Lifehack anyukáknak: vegyétek le a nedves törlőkendő fedelét, és ragasszátok rá a konnektorra.”

13. ,,A 8 éves lányom most találta ki ezt a trükköt.”

14. A görögdinnyék fogpiszkálóval is „nyithatók”.

15. Elment az áram és több fényre lenne szükség? Tegyél egy vizes palackot a telefon zseblámpájára. Ettől jobban szét szóródik majd a fény.

16. A kések szállítása során a kések élének megőrzése érdekében használj WC-papír gurigákat és gumiszalagot.

17. Lifehack a felejtők számára.

Twitter Profil

Ha egy tárgyat félreteszel egy kis időre, mondd ki hangosan. (pl.: a komódra tettem a telefonom) Ez sokkal több agyterületet mozgat meg és kisebb az esélye, hogy elfelejted, hová tetted az adott dolgot.

18. Használj S-kampókat, hogy megnöveld a grillre akasztható eszközök számát.

19. Az Ikeás összeszerelési útmutatók segítségével tökéletesen kimérhetjük a könyvespolcok esetén, hogy milyen magasra kell helyezni a polcokat ahhoz, hogy beférjenek alá az A4-es méretű könyvek is.

20. Az instant tésztát 2 részre kell törni, mert a gyártói utasítások szerint 2 adag van a csomagokban.

21. Lifehack az erős kapcsolatokhoz.

Twitter Profil

Amikor a barátom és én valamiről veszekszünk, általában elmegyünk a ház különböző szobájába, leülünk, és telefonon keresztül beszéljük meg a problémákat. Így egyikünk sem fog kiabálni és sokkal könnyebben meg tudunk beszélni mindent. Nekünk ez egy nagy segítség. Az emberek mindig kérdezgetik, hogy mi a boldog kapcsolatunk titka, és szerintem ez az egyik legnagyobb.

22. ,,Gyógyszeres dobozban hordom a rágógumikat, így amikor beveszek egyet a számba, az emberek azt hiszik, hogy gyógyszert szedek be és nem kérnek belőle.”

23. A Kinder-tojás belseje tökéletes fülhallgatótartó.

24. A cipők szárítógépben történő szárításának legegyszerűbb módja.

25. Hogyan takaríts meg pénzt és utazz egyszerre.

Twitter Profil

Nemrég egy vidéki nagyvárosban voltunk a feleségemmel, és észrevettük, hogy az ottani árak annyival olcsóbbak, mint nálunk, a fővárosban, hogy olcsóbb venni egy filléres return repülőjegyet, mint a fővárosi árak mértéke. Minden olcsóbb: manikűr, pedikűr, gyantázás, testápolás, stb. A feleségem szerint a minőségük ugyanaz, és így legalább utazunk is egy jót.

26. ,,Nem kell az elemeket kivenned a csomagolásból, a visszahajtott füllel le tudod zárni a csomagolást.”

27. ,,Nem találsz kényelmes fülhallgatót? Próbált megcserélni a jobb és a bal fülest, majd így behelyezni őket a füledbe. Furcsának tűnhet, de nekem például csak ez segített.”

28. És rizsszemeket se szórj rá.

29. Ha a szállodai szobában nincs virágváza, használhatod ezt a lifehacket.


Bónusz: egy ötlet arra az esetre, ha fontos a spórolás.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏