Az újdonsült apuka hazaviszi újszülött gyerekét, pár perccel később a kutya így reagál – VIDEÓ

Ha a családba új tag érkezik, legyen az akár egy másik állat, akár egy csecsemő, kezdetben nehezen szokják meg a régi családtagok. Kutyát például nehéz összeszoktatni egy újdonsült kismacskával, de sokszor ugyanilyen nehéz az újszülött első megjelenése egy kutyabarát házban. Nézzük, mi a legjobb megoldás az összeszoktatásra.

kutya-csecsemo2

Láthatjuk, hogy először az újdonsült anyuka megy be az ajtón, hogy az otthon várakozó kutyát ne érje egyszerre két meglepetés. Össze kell ismerkedjen a csecsemővel, és az anyát is rég nem látta. Jobb a váratlan helyzeteket apránként adagolni.

Az anyával való találkozás nagy öröm volt, majd érkezik az apa a karjában a kis csomaggal. A kutya nagyon meg van lepődve, kíváncsian és nyugtalanul próbál felugrálni, hogy meglesse mi van az apa ölében.

Amikor a férfi leguggol a csecsemővel, hogy a négylábú megszagolhassa és könnyebben induljon a barátkozás, a kutya még mindig nyugtalan. Három próbálkozás után azonban úgy tűnik, megadja magát, és farkát csóválva – tehát még mindig érdeklődve – hasra fekszik. Ezután az apa egyik karjában fogja a csecsemőt, a másikban pedig nyugtatja és simogatja a kutyát.

Ezt a két fontos szabályt érdemes betartani, hogy biztosítsuk arról az ebet, hogy minden a legnagyobb rendben van. Másodsorban pedig érezze, hogy őt is ugyanúgy szeretjük, mint a jövevény újszülöttet.

Ha ezt a két dolgot megadjuk neki, tovább felhőtlen lesz a kutya-gyerek kapcsolat.

forrás

 

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏