Blikk exkluzív – Ez a videó a brüsszeli bulin készült, amin Szájer is ott volt – Aztán a rendőrök kikapcsoltatták a kamerát (18+)

Exkluzív videó birtokába jutott a Blikk arról a rendőrségi rajtaütésről, amelyet a belga hatóságok David Manzheley szexpartiján hajtottak végre. A bulin, melynek Szájer József is illusztris vendége volt, november 27-én, pénteken este fél 10 körül jelentek meg a brüsszeli rendőrök a koronavírus-helyzet miatti korlátozások megsértése miatt. Kopogtatás nélkül hatoltak be a lakásba, majd – a házigazda elmondása szerint meglehetősen gorombán – iratokat követeltek a javarészt még anyaszült meztelenül tanácstalankodó vendégseregtől.

David Manzheley (29) rendezte barátainak azt a szexpartit, amelyen Szájer József is megjelent / Fotó: Marc Baert

A felvétel rövid, a kamerázó vendéget ugyanis hamar leállították a rendőrök. A videón nem kevesebb, mint nyolc belga rendőrt láthatunk a lakás szűk előterében, de feltételezhető, hogy a lakás többi részén is voltak kollégák, valamint legalább két rendőrnek nagyjából egy időben ezzel Szájer Józseffel szemben is intézkednie kellett. A kép előterében az egyik rendőr telefonon diktálja be az ajtónyílásban (immár felöltözve) álló bulivendég adatait, illetve kér tőle további információkat a személyazonosságát illetően. Személyiségi jogi okokból az arcokat takartuk, a hangot torzítottuk:

A videón látható nyolc rendőr közül ketten fekete civil ruhát viseltek: egyikük a háttérből végig videózta az eseményeket, a másik (egyedüliként) a fején fülhallgatóval követte az intézkedést – ő diszkréten kaphatott utasításokat, nem tudni, kitől. A birtokunkba került felvétel akkor ér véget, amikor az egyik rendőr erélyesen rászól a felvételt készítő partivendégre, hogy fejezze be a videózást.

Ennek a Brüsszel belvárosában lévő épületnek az első emeletén történt a rajtaütés / Fotó: Marc Baerts

Mindenképpen szokatlannak tűnik, hogy azonnal ilyen létszámban és fellépéssel vonultak ki a brüsszeli rendőrök egy bulizókról árulkodó lakossági telefonhívásra – normális esetben két járőr is megtette volna. Lehet azonban, hogy mindez a koronavírus miatti rendkívüli helyzettel magyarázható. A rendőröket az eddigi információink szerint egy grúz fiatalember, Manzheley egy partiszervező riválisa hívhatta ki.

A hatósági intézkedés módja miatt David Manzheley mindenesetre hivatalos panaszt tett a helyi rendőrségen. A beadvány egy példánya a Blikk birtokába került. Ebben Manzheley legelőször is azt kifogásolta, hogy a rendőrök – a fiatalember állítása szerint – „engedély vagy egyéb szükséges papír” nélkül hatoltak be a lakásába. Manzheley ezután kitért arra is, hogy szerinte több rendőr súlyosan rasszista és homofób megjegyzéseket tett a vendégekre, valamint kisebb tusakodás is kialakult pár rendőr és a meztelen vendégek között. Panaszában Manzheley az akcióban részt vett rendőrök felfüggesztését és az ügy kivizsgálását kérte.

David Manzheley írásos panasza szerint a szobában pár rendőr tusakodni kezdett meztelen vendégekkel a rajtütés hevében / Fotó: Marc Baert

Mint ismert, a tíz nappal ezelőtti bulin Szájer József is részt vett, információink szerint egy belga éjszakai életben ismert férfi invitálására. Szájer korábban nem ismerte a házigazdát. Amikor a rajtaütés elkezdődött, a belga ügyészség közlése szerint a magyar politikus az első emeleti ablakon kilépve az ereszcsatornán leereszkedett az utcára. Menekülés közben a rendőrök elfogták, és táskájában drogot találtak – erről Szájer azt nyilatkozta, hogy azt nem ő tette oda. Az eset után Szájer EP-képviselői állásáról, Fidesz-párttagságáról és egyéb titulusairól is lemondott, ugyanakkor megilleti 40 millió forint végkielégítés a brüsszeli parlament részéről.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏