Csak ástak a kertben, és az életük a feje tetejére állt – 9 mázlista ember

Emberek, akik mit sem sejtve dolgoztak a kertben, amikor felfedeztek valami nagyon érdekes dolgot. Gyerekkorunk óta reménykedünk abban, hogy egyszer föld alá rejtett kincsre bukkanunk, nos ezek az emberek úgy tűnik megütötték a jackpotot. Nem mindenki lett attól milliomos, amit talált, de van, akinek egész hátralévő életében nem kell dolgoznia, köszönhetően a hátsó kertben talált apróságnak…

Dinoszaurusz csont
1997-ben az angliai John Lambert,   kerítés építés közben az ásójával eltalált valamit, ami valószínűleg egy csont volt. Nem is foglalkozott vele, 16 évig tárolta az egyik kerti sufniban, aztán 2013-ban végre elvitte egy szakértőhöz – kiderült, hogy a csont egy pliosaurustól származik – egy óriási tengeri lény, amely 60-250 millió évvel ezelőtt élt a Földön.

Titkos óvóhely
Chris és Colleen Otcasek Kaliforniában vásárolt egy házat, amelynek kertje alatt egy sugárvédett háborús bunkerre akadtak. Az óvóhelyet körülbelül 50 éve építette a hidegháború idején a ház előző tulajdonosa, egy mérnök. A testvérek azt hitték, hogy fél évszázad után már semmi nem maradt az óvóhelyből, azonban nagy meglepetésükre minden tökéletes állapotban volt, a polcok feltöltve törlőkendőkkel, altatókkal, konzervekkel, kávéval, könyvekkel, és magazinokkal. Valóságos időkapszula!

Egy Ferrari
1978-ban, két testvér ásott a Los Angeles-i házuk udvarán, amikor egy Ferrari Dino 246 GTS-re bukkantak. A rendőrség kiderítette, hogy az autó lopott volt, és valószínűleg biztosítási csalás miatt ásták el. A kocsit végül elszállították a biztosító társasághoz, akik elárverezték a nem mindennapi életúttal rendelkező járművet.

Óriástatu páncélja
Az Argentínában élő Jose Antonio Nievas a farmján bukkant rá a hatalmas “dinoszaurusz tojásra”, ahogy ő nevezte.
Később kiderült, hogy egy glyptodon – a tatu őse, amely kb. akkora volt, mint egy Volkswagen bogár – páncéljára akadt. A rajta levő lyukat valószínűleg egy másik glyptodon által, egy harc során szerezte.

A Gízai nagy piramisba vezető alagút
A legendás egyiptomi piramisok közelében fekvő El Haraneya falvának egyik lakója, épp a hátsó kertjében ásott, amikor egy titokzatos alagútra bukkant. Valószínűleg egy rejtett föld alatti utat talált meg, amely a legnagyobb és legrégebben épült gízai piramisba vezet – a Kheopsz-piramisba, más néven Hufu-piramisba.
Az alagútról Hérodotosz is említést tett.

Középkori kincsek
2007-ben, az Ausztriában élő Andreas K. egy igazi kincsesbányára akadt az udvarában: 200 ékszer lapult a föld alatt, többek között gyűrűk, brossok, csatok, ezüst tányérok.
Bedobozolta a kincseket, levitte a pincéjébe és két évig nem is gondolt rájuk. Csak a költözés után jutott eszébe az ékszereket rejtő doboz. Amikor szakértők megvizsgálták a tartalmát, megállapították, hogy nagyjából 650 éves kincsekről van szó. Andreas az összes ékszert elajándékozta a helyi múzeum számára.

Ezeréves indián csontok
Ali Erturk, egy 14 éves fiú Salt Lake City-ből, hihetetlen felfedezésre jutott 2014-ben. Egy kerti tavacskának ásott gödröt, amikor emberi maradványokra bukkant. A fiú apja kihívta a rendőrséget, és egy vizsgálattal kimutatták, hogy a fiú egy indián csontjait találta meg, aki nagyjából 1000 évvel ezelőtt élt a területen.
Én csak arra tudok gondolni, hogy nem a legjobb ómen egy indiántemető maradványain lakni…

50 millió forint értékű fű
2012 decemberében, a Los Angeles-i Mack Reed napelemeket akart felszerelni a háza tetejére. A munkálatok közben a pincéjében talált egy táskát, amely tele volt marihuánával megpakolt üvegekkel, zacskókkal és borítékokkal.
Reed kihívta a rendőröket, akik elszállították a kábítószert, és a házát megfigyelés alá helyezték, arra az esetre, ha a táska tulajdonosa visszamenne a minden jóval megrakott puttonyáért…

Arany érmék
2013-ben egy házaspár a kutyájukat sétáltatta a hátsó udvarukban, amikor szemet szúrt nekik egy földből kiálló, rozsdás doboz. Kinyitották, és nem hittek a szemüknek: tele volt arany pénzérmékkel. Ezen kívül még nyolc dobozt találtak a kertben, mindegyik tele volt pakolva 1847 és 1894 között vert érmékkel. Névleges értékük 27.980 dollár volt, amely nagyjából 9 millió forintnak felel meg.
Az érmék tökéletes állapotban maradtak, nagy részüket látszólag sosem használták. A pár elárverezte a legtöbb érmét, összesen kb. 2 millió dollárért (mai értékén kb. 3 milliárd forint)
Azt hiszem, holnap veszek egy ásót! 🙂

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏