Egy angol építész lány, nyilvános WC-ből varázsolt álomotthont magának!

Antoni Gaudí által tervezett Casa Milà (vagy más néven La Pedrera) egyike a világ leglátogatottabb épületeinek, ami szürrealista dizájnjáról híres. Ez az épület annyira egyedi, hogy az UNESCO Világörökséggé nyilvánította. A ház igazi remekmű, és pontosan ez volt az amiből Laura Jane Clark ihletet merített. A lány olyan dolgot csinált, amitől mindenkinek elállt a lélegzete.

Hogy kezdődött az egész?

Laura Clark, egy angol építész, aki lakóépületek átalakítására, bővítésére és új épületek építésére szakosodott. Laura saját bútorokat és belső tárgyakat is tervez más művészekkel és tervezőkkel együtt. Több díjat is nyert kreatív és innovatív design és építészeti versenyen.

Laura 2005-ben látta meg először ezt az elhagyatott épületet, mikor Londonba költözött. “Mindig is szerettem a mikroregeneráció eszméjét” – mondta. “Számomra ez épületek megmentéséről szól, melyeknek érdekes története van, csak a feledésbe merültek” – mondta a The Telegraphnak.

Amikor Laura azt mondta barátainak és családjának, hogy egy nyilvános WC-t, hálószobás lakásnak fog megtervezni, kinevették őt. De ő egyetlen pillanatig sem kételkedett magában és tervében.

A WC-k 1929-ben épültek és utoljára az 1980-as években használták őket. Nem csoda, hogy sok előzetes munkát kellett végezni, a bontástól kezdve a tisztításon át, hogy ezt az elhagyott helyet, tisztességes építési területté alakítsák.

A hely kezdetben teljes katasztrófa volt. Az építészekkel és munkásokkal együtt, Laura hosszú munkába kezdett, hogy álmai otthonát megteremtse.

“Én magam is végeztem egy csomó munkát, mert egyszerűen szörnyű volt a látvány” – mondta Laura.

Végül, több hónapos kemény munka valamint 18,5 millió forintnak megfelelő összeg után a projekt befejeződött, és amit korábban elhagyott nyilvános WC-nek láttunk, ma már egy stílusos, egy hálószobás lakás lett, tele fénnyel és színnel.

A mestermű gyöngyszemét képezi a vörös és aranyszínű hálószoba, ami egyfajta koronája a lakásnak.

Ez a lenyűgöző arannyal borított fürdőszoba egy másik példa arra, hogy egy unalmas és hátborzongató tér második esélyt is kaphat, ha egy tehetséges és ötletes művész kezében van az irányítás!

Egy faltól falig futó könyvespolc található a nappaliban, valamint a konyha minden szükséges berendezéssel fel van szerelve.

Ki gondolta volna, hogy egy nyilvános WC-ből csinos otthon is lehet? Ez csak Laura elszántságának, optimista jellemének és kitartásának köszönhető.

Mit gondolsz erről az ambiciózus projektről?forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏