ELKERÜLHETETLEN? JÖN A TELJES ISKOLA-, ÓVODA, és BÖLCSŐDE BEZÁRÁS? Gulyás Gergely elárulta MIRE KÉSZÜLJÜNK FEL!

Friss! MEGSZÓLALT A MINISZTER : ÍGY DÖNTÖTTEK AZ ORSZÁGOS, egységes iskolabezárásról: Kormányinfó: megvan, mikor dönthet a kormány az általános iskolákról és az esetleges szigorításokról, vagy enyhítésekről

Általános iskolásokat átállítják digitális oktatásra? Válasz: ha lehet nem, mert ez a szülőket is súlyosan érintené, de ha kell, meghozza a kormány a megfelelő intézkedéseket.

Milyen számoknak kell lenni ahhoz, hogy karácsonyra enyhítések legyenek? Válasz: radikálisan javuló számoknak.

Minden gyülekezés tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni. A szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket. Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ide értve a kulturális eseményeket valamint a karácsonyi vásárokat. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani. A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat. A bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák a 8. osztályig a megszokott rend szerint nyitva tartanak, a speciális intézményi védelmi intézkedéseket az igazgató határozza meg. A középiskolák és egyetemek digitális munkarendre tértek át. A kormány kihirdette a rendeletet, miszerint a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás harminc napra ingyenesen vehető igénybe a digitális oktatásban résztvevő diákok és pedagógusok számára a köznevelésben és a szakképzésben.

Az Operatív Törzs jelenleg 390 óvodában (13%) és 70 általános iskolában (2,7%) rendelt el rendkívüli szünetet, 448 általános iskolai osztályban (17%) és 34 általános iskolában (1,3%) digitális tanrendet.

Magán és családi rendezvények (például: születésnap) 10 főig megtarthatóak. Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg. Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏