Emberölés miatt nyomoznak Maradona halálával kapcsolatban: házkutatást tartottak az orvosánál

Nyomozás indult Diego Maradonna halála ügyében, az argentin ügyészség házkutatást rendelt el, méghozzá emberölés gyanúja miatt.

A Sky Sports beszámolói szerint mintegy 30 rendőr jelent meg vasárnap reggel az argentin főváros Belgrano nevű negyedében, ahol Leopold Luque lakik. A BBC azt írja, hogy az argentin nyomozó hatóság emberölés gyanújával tartott házkutatást nála.

A világsajtó eddig arról cikkezett, hogy a focilegenda szívinfarktusban vesztette életét, ám halálának körülményei gyanússá váltak.

Mint korábban arról beszámoltunk, a bejelentéstől számítva több mint fél óra telt el a mentők kiérkezéséig. Ügyvédje, Matias Moria elmondta, a végsőkig elmegy, hogy kivizsgálják az ügyet.

A San Isidro nyomozóiroda közleménye szerint Maradona lányainak bejelentésére indult eljárás. A gyanú szerint Maradona otthoni gyógyulásához nem voltak meg a klinikáról való kiengedés feltételei.

Az ügyészség közleményéből kiderül, a családtagokat és a focistával kapcsolatban állókat kihallgatták. Ennek során olyan bizonyítékok kerültek birtokukba, ami miatt indokolttá vált a házkutatás.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏