loading...

Évek óta tartó elhanyagoltsága miatt, ez a kutya annyira bozontos volt, hogy senki sem tudta megmondani, milyen fajta… amíg megtörtént ez a figyelemre méltó átalakítás!

2014. Június 10-én, kutyaápolók egy önkéntes csoportja meglátogatott egy menhelyet Tokióban. Úgy hívták ki őket, hogy segítsenek egy nagyobb fajta kutyán, akit elhagyott a gazdája és az utcáról mentették meg. Szóhoz sem jutottak, amikor meglátták a kutyát.

A bundája annyira benőtt volt, hogy lehetetlen volt látni az arca és teste körvonalait. Kócos és koszos bundája már teljesen berasztásodott a teste köré és a hátulsó lábai körül olyan volt, mint egy merev szőnyeg. Senki sem tudta, hogy mióta volt ebben az állapotban. Lehetett hónapok, esetleg évek is.

Nehéz volt elhinni, hogy ő valójában egy uszkár.

kutya5

Egyértelműen elhanyagolta a gazdája.

kutya8

A kutya eleinte nyugtalan volt, de aztán simult mindenkihez, kíváncsian ellenőrizte azok illatait. Bár rosszul bántak vele, ez nem befolyásolta a barátságos temperamentumát. Mindenki segíteni akart neki.

kutya1

És a tisztálkodás megkezdődött. Elektromos borotva segítségével elkezdték nagyon óvatosan leborotválni a szőrt az arca körül, vigyázva, hogy nehogy megsérüljön.

kutya4

Amikor a csapat eltávolított egy nagyobb darab gömb alakú szőrcsomót, felfedték a kutya apró nyakát.

kutya2

Ezután feladták a borotvát. A bundája annyira erős volt, hogy megragadtak egy kertészeti ollót, amit metszésre használnak. A nehéz, vastag kabátot lassan és óvatosan levágták.

kutya6

Az ápolók küzdöttek, de dolgoztak folyamatosan, hogy a kutyus rendbe jöjjön.

kutya3

Íme egy videó a kutyáról, miután átalakult:

Most már élvezi az új, könnyű testét, és nem úgy tűnik, mint aki abba akarja hagyni az ugrálást. A kutyát később elnevezték Gintának (jelentése: “ezüst fiú” japánul) a szőrzetének a színe miatt.

Gintának el kellett viselnie a hanyagság és nyomorúság éveit. Sajnos túl sokan nem veszik figyelembe azt a tényt, hogy a kutyák élőlények, akik ugyanúgy tudnak fájdalmat érezni. Reméljük, hogy Ginta talált egy szerető családot, akit megérdemel!

forrás

loading...

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?