Évek óta tartó elhanyagoltsága miatt, ez a kutya annyira bozontos volt, hogy senki sem tudta megmondani, milyen fajta… amíg megtörtént ez a figyelemre méltó átalakítás!

2014. Június 10-én, kutyaápolók egy önkéntes csoportja meglátogatott egy menhelyet Tokióban. Úgy hívták ki őket, hogy segítsenek egy nagyobb fajta kutyán, akit elhagyott a gazdája és az utcáról mentették meg. Szóhoz sem jutottak, amikor meglátták a kutyát.

A bundája annyira benőtt volt, hogy lehetetlen volt látni az arca és teste körvonalait. Kócos és koszos bundája már teljesen berasztásodott a teste köré és a hátulsó lábai körül olyan volt, mint egy merev szőnyeg. Senki sem tudta, hogy mióta volt ebben az állapotban. Lehetett hónapok, esetleg évek is.

Nehéz volt elhinni, hogy ő valójában egy uszkár.

kutya5

Egyértelműen elhanyagolta a gazdája.

kutya8

A kutya eleinte nyugtalan volt, de aztán simult mindenkihez, kíváncsian ellenőrizte azok illatait. Bár rosszul bántak vele, ez nem befolyásolta a barátságos temperamentumát. Mindenki segíteni akart neki.

kutya1

És a tisztálkodás megkezdődött. Elektromos borotva segítségével elkezdték nagyon óvatosan leborotválni a szőrt az arca körül, vigyázva, hogy nehogy megsérüljön.

kutya4

Amikor a csapat eltávolított egy nagyobb darab gömb alakú szőrcsomót, felfedték a kutya apró nyakát.

kutya2

Ezután feladták a borotvát. A bundája annyira erős volt, hogy megragadtak egy kertészeti ollót, amit metszésre használnak. A nehéz, vastag kabátot lassan és óvatosan levágták.

kutya6

Az ápolók küzdöttek, de dolgoztak folyamatosan, hogy a kutyus rendbe jöjjön.

kutya3

Íme egy videó a kutyáról, miután átalakult:

Most már élvezi az új, könnyű testét, és nem úgy tűnik, mint aki abba akarja hagyni az ugrálást. A kutyát később elnevezték Gintának (jelentése: “ezüst fiú” japánul) a szőrzetének a színe miatt.

Gintának el kellett viselnie a hanyagság és nyomorúság éveit. Sajnos túl sokan nem veszik figyelembe azt a tényt, hogy a kutyák élőlények, akik ugyanúgy tudnak fájdalmat érezni. Reméljük, hogy Ginta talált egy szerető családot, akit megérdemel!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏