FANTASZTIKUSAN JÓ hír a nyugdíjasoknak! Végre teljesülhet az álmuk!! Nem akármilyen Pénz érkezéséről tett bejelentést Novák Katalin

SZENZÁCIÓSAN JÓ hír a nyugdíjasoknak! Végre teljesülhet az álmuk!! Nem akármilyen Pénz érkezéséről tett bejelentést Novák Katalin! Megkezdi a kormány a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítését:

2021 januárjában plusz egyheti, 2022-ben további egyheti, 2023-ban ismét további egyheti, 2024-ben pedig már plusz egy teljes havi nyugdíjat kapnak majd a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők ? közölte Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton a Facebook-oldalán. Novák Katalin a feltöltött videóban kiemelte, hogy ez 2,5 millió embert érint Magyarországon.

A miniszter közölte, a nyugdíjasok megszokták, hogy nehezebb időkben a baloldali kormányok rajtuk spóroltak, így szüntették meg a 13. havi nyugdíjat és vezették be a nyugdíjprémiumot, amelyet “ők soha nem tudnak fizetni a nyugdíjasoknak”. “A jelenlegi kormány ezt már háromszor megtette, és a 13. havi nyugdíj visszavezetése mellett is megtartja a nyugdíjprémium lehetőségét” – hangsúlyozta. A miniszter azt is kiemelte, hogy a kormány vállalása, hogy megőrizze a nyugdíj vásárlóértékét, ezért mindig a tervezett infláció mértékével megfelelően emeli a nyugdíjakat.Idén január 1-jével 3 százalékkal emelkedik a nyugdíj, később pedig korrigálják azt, ha a tényleges infláció meghaladja a tervezetet – tudatta. Hozzátette, a kormány az elmúlt tíz évben 10 százalékkal növelte a nyugdíjak vásárlóértékét.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏