Fogta a fakanalat és elkezdte körberajzolni. A végén zseniális dolgot rajzolt belőle! – VIDEÓ

Szeretnénk valami különleges és érdekfeszítő foglalkozást kitalálni a gyerekünknek, amit még mi is élvezünk? Akkor itt van egy remek ötlet, csak rajzolni kell, de nem akárhogyan, hanem úgy, hogy életre keltjük a tárgyakat. Most történetesen egy fakanálon a sor.

fakanal

Első lépésként vegyünk egy ívlapot, majd egy 30 cm-es vonalzó segítségével a lap két oldalát centiről centire egy írószerrel függőlegesen jelöljük be. Ezután jöhet a fakanál: helyezzük rá a lapra és húzzuk meg a körvonalait. Ismét ragadjunk vonalzót, és kössük össze az előbb megrajzolt pontokat, de ahol a fakanál körvonala van, oda nem szabad vonalakat húzni.

Ha ez megvan, akkor a fakanál kihagyott részeinél a videóban látható görbe, illetve hajlított vonalakat kell rajzolni. Ezzel a fakanál máris kiemelkedett a lapból. Érdemes még egy kis kontúrt húzni, hogy jobban látható legyen, és el is készült a 3D-s műalkotás.

A kisfilmben még bemutatják, hogy miként kell egy kézfejet, vagy éppen Bart Simpson fejét hasonló módon elkészíteni. Jó szórakozást!

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏