Gazemberek! 1 kg csirke 30 dkg vizet tartalmaz , így töltik bele, hogy ne vehessük észre

A The Guardian szerint az üzletekben található fagyasztott csirkemell egyötöde víz, amelyet egyéb adalékanyagokkal együtt fecskendeznek bele a húsba.

Az eljárás egyszerű: a Nagy-Britannia-i csirkehús-feldolgozó üzem, a Westbridge Food Group már eleve lefagyasztott és sós vízzel beoltott csirkéket importál Brazíliából, ahol a sós víz mellett még kukoricaolajjal és egyfajta glükóz anyaggal is beinjekciózzák a csirkét, amely a sütés során kiürül, így elnyomja a sós lé ízét.

Az uniós szabályozás szerint tilos ilyen módon kereskedelmi forgalomba hozni húsokat, de a brit szupermarketet nem is rejtik véka alá, hogy miket tartalmaznak a csirkemellek, szerintük ezáltal az elkészített húsok finomabbak és lédúsabbak lesznek. A vásárlók viszont a vizet is megveszik a hússal együtt, így gyakorlatilag a fogyasztók a fagyasztott csirkemell mellett még az azt tartalmazó 40 százaléknyi vizet is kifizetik. A húsokat forgalmazó cégeknek viszont ez megéri, hiszen a válság ellenére olcsón és sok csirkemellet tudnak így értékesíteni.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏