HA SZOKTÁL KÉSŐN HAZAJÁRNI EZT FELTÉTLENÜL OLVASD EL!

Városvédő – Kezedben a biztonságod

14 éves fiúk próbáltak megerőszakolni egy 23 éves lányt!

A 23 éves nő vasárnap 4 óra körül gyalog igyekezett haza Békésen egy szórakozóhelyről, amikor a József Attila utcában egy 14 és egy 15 éves fiú megtámadta. Földre teperték, fogdosták, a nő segítségért kiáltott.

Szerencséje volt, mert egy férfi meghallotta és „rászólt” a fiúkra, akik erre kerékpárral elmenekültek – írja a police.hu. A rendőrség egy órán belül elfogta az elkövetőket, akiket szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek.

Ha szórakozóhelyről, munkahelyről indultok későn haza, akkor legyen a telefonotokon a “Kezedben a biztonságod” applikáció! Ilyen esetben egy mozdulattal segítséget hívhatsz, és nem csak abban kell majd bíznod, hogy meghallják a kiabálásod…
Itt találsz több információt, és a letöltéshez való linkeket is:www.kezedbenabiztonsagod.hu
A Városvédő rendszere

A Városvédő rendszer megalkotásánál az volt a célunk, hogy a modern technikát hívjuk segítségül a biztonság érdekében. Manapság mindegyikünk zsebében ott lapul egy tenyérnyi lehetőség a biztonságunk fokozása érdekében; az okostelefon. Ennek tudását fogtuk munkára, és hívtuk segítségül hozzá az önkormányzat és a rendőrség erőforrásait. A végeredmény a Városvédő rendszer lett, amely azonnali segítséget jelent a kiránduláson elszenvedett bokaficamtól az éjjeli utcai támadásig minden vészhelyzetben.

Segítség a szeretteidtől / Segíts a szeretteidnek!

Először is, a Városvédő használata teljesen ingyenes. Nincs más dolgod, mint letölteni az alkalmazást a telefonodra, és szólni azoknak is, akikre Te is vigyázni akarsz, vagy akik segítségére Te is számítasz, hogy tegyék ugyanezt. Velük párosítani kell a telefonodat, és innentől számíthattok egymás segítségére.

Segítség a városodtól

Azon városokban, ahol bevezetik a Városvédő rendszerét, dönthetsz úgy, hogy szükség esetén igénybe veszed a város segítségét.

Hogy mit jelent ez? Egyszerű!

Ha Pánikriasztást indítasz, akkor az a szeretetteid telefonján kívül eljut a városi központba is. Innen megpróbálnak majd elérni Téged a telefonodon, és ha nem tudnak arról meggyőződni arról, hogy biztonságban vagy, akkor a kellő segítséget már el is indítják hozzád.

Oszd meg a bejegyzést, ha neked is van olyan ismerősöd, aki későn szokott hazajárni!

Forrás: www.kezedbenabiztonsagod.hu

Forrás: erdekes.org

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏