loading...

Hatalmas meglepetés éri azt a tanárt, aki nem kap fizetést, ezért kényszerből az iskolában éjszakázik.

Minden embernek van egy közösségi családja. Amikor megszületünk csak a vér szerinti családunkkal kerülünk kapcsolatba. Aztán jönnek, az idő múlásával, a különböző közösségek. Ilyen először a bölcsőde, vagy óvoda. Aztán később az iskolák…

Ezek a helyek pont úgy tanítanak minket, mint a szüleink. És itt nem csak a tananyagban előír oktatásra gondolunk, hanem az életre való felkészítésre is. Tanárainkkal olyan szoros kapcsolatot tudunk kialakítani, mint ha szülő gyermek viszonyban állnánk.

De a tanárok élete sem egyszerű. Sok gyermeket gondoznak a szárnyaik alatt, míg saját életével is problémák adódhatnak. De ezeket a gondokat nem mutathatják a diákok előtt. Hisz az ő feladatuk a példamutatás, amibe nem fér bele a siránkozás.

Ebben a cikkben is egy brazil tanáról van szó. Bruno Rafael Paiva egy rendkívül elhívatott tanár, akit imádnak a diákok. Mint ahogy azt az alábbi videóban is láthatjuk.

Az iskola ahol Rafael tanít szorult helyzetbe került. Oly annyira, hogy a tanárok már 2 havi fizetésüket nem kapták meg. Ennek a következménye viszont az volt, hogy a tanár elvesztette az addigi otthonát. Ezért kénytelen volt az iskolában tölteni az éjszakákat. Mindaddig amíg ez a diákok tudomására nem jutott.

A videóban látható, hogy a diákok összefogtak a tanáruk megsegítése érdekében. Mikor Rafael belépet a terembe, a diákok közölték vele, hogy meglepetésük van számára. Aztán egy levelet olvastattak fel vele, amit nem hétköznapi módon írtak le számára. A levél végére érve elérkezett az idő, hogy a férfi megkapja a kis ajándék dobozt.

Ekkor jött a nagy meglepetés. A diákok saját pénzüket adva gyűjtöttek össze, 120 ezer forintnak megfelelő összeget a tanár számára. Ezzel szerették volna könnyíteni, a szorult helyzetét. A férfi hitetlenkedve csak annyit tudott elsőre mondani, hogy: ” Ez képtelenség, hogyan csináltátok?”

Aztán a hatalmas megdöbbenés után, könnyek kezdenek folyni a férfi szeméből. A síró tanárt, a diákjai nagy örömmel próbálják vigasztalni. Ebből is látszik, hogy ha valaki bajban van, képesek vagyunk összetartani. És ez az erő mindennél hatalmasabb.


forrás

loading...

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?