Hogyan másolhatod át a fotódat egy fára?

Gondoltad volna, hogy a fotóidat nem csak a számítógépeden és a családi albumban tárolhatod hanem különböző fa felületeken is? Vannak ugyan ilyen dísztárgyak készítésével foglalkozó vállalkozások, melyek jó pénzért megcsinálják, de ha megnézed a mellékelt videót akkor te is látni fogod, hogy mennyire egyszerű házilag kivitelezni.

A videó úgy gondolom kellően részletesen bemutatja ezt a folyamatot, de azért hozzá kell tenni pár apróságot ami az értelmezést segíti. Amint az látható a hölgy a fa felületére egy normál papírlapot ragasztott, de nem mindegy a nyomtatás, ugyanis csak laserjet (lézeres) nyomtatóval készült papírral működik. A két felhasznált matéria pedig művészellátó boltokban beszerezhető egészen olcsón. A „gel medium” egy olyan médium paszta amit az akril festékkel együtt szoktak alkalmazni, hogy keményre és fényesre száradjon a festék. A glossy (fényes) verziót érdemes megvásárolni. A „mod podge” bevallom nekem kicsit gondot okozott, később kiderült azért, mert ez egy márkanév (ahogy a Kleenex is, mégis sokan a dobozos papír zsebkendő szinonimájaként használják). Ez egy ragasztó anyag amit szalvéták ragasztásához használnak (ha díszes szalvétával vonnánk be egy tárgyat). Leginkább dekupázs (decoupage) ragasztóként találjuk meg művészellátókban.

Ha minden kelléket beszereztünk akkor a videóban látott módon hordjuk fel az anyagokat, ragasszuk fel a fa lapra a papírképet. A várakozási időnek egy egész éjszakát hagyhatunk, majd reggel újból nekiesünk. Érdekesség még, hogy ha a képünket ráragasztjuk a fa felületére akkor az a végeredményen tükörképként jelenik majd meg, így érdemes nyomtatás előtt tükrözni a fotót (vagy rajzot, grafikát, amit szeretnél).

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏