Íme, a 20 leghíresebb sorozat, melynek rengeteg utánzata van szerte a világon!

Mindannyian el kell, hogy ismerjük, Amerika csodálatos filmekkel és TV-sorozatokkal látja el a világot. Ám azonban vannak olyan országok, melyek saját sorozatokat és TV műsorokat akarnak, ám koppintott változattal. Olyan sorozatokat gyűjtöttünk össze, amelyeket Amerikai mintára készítettek és más országokban sugároztak.

Prison Break / Pobeg (A szökés)

A Prison Break az egyik legkedveltebb tévésműsor Amerikában. Annyira, hogy 2010-ben egy orosz gyártó cég, a “Red Square Studio” hihetetlen részletességgel és nagy sikerrel újra feldolgozta azt.

Breaking Bad / Metastasis (Totál szívás)

A Sony Televízió, Latin-Amerikában részt vett a Breaking Bad kolumbiai változatának előállításában, melyet Metastasis néven futtattak.

Gossip Girl (A pletykafészek)

A Gossip Girl ezen verziójában a szeretett Serena Vanderwoodsen, most Serena Wijitranukul, aki visszatért Bangkokba, miután eltűnt úgy, hogy senkinek sem szólt róla.

Power Rangers / Super Sentai

A Power Rangers című sorozatot a 90-es években minden szombat reggel leadták, amikor gyerekek voltunk. De amit nem tudtunk, hogy volt egy japán változata is a Power Rangersnek, ami Super Sentai néven futott Japánban.

The Big Bang Theory / Theorists (Agymenők)

A Theorists című sorozatot Fehéroroszországban játszották az Amerikai Agymenők mintájára. Ez a verzió az eredetivel ellentétben, 2 évadot sem bírt.

How I Met Your Mother (Így jártam anyátokkal)

Az Így jártam anyátokkal című sorozat orosz változatában még a színészek is nagyon hasonlítottak egymásra. Mind az orosz, mind az amerikai verzió egyaránt jó volt és nagy népszerűségnek örvendett.

Ugly Betty / Ugly Maria (Betty, a csúnya lány)

Ez a sorozat számos országban elterjedt és nagy népszerűségnek örvendett, Görögországban azonban Maria, a csúnya lány címet kapta, de ugyanolyan jó volt, mint az eredeti.

Criminal Minds (Gyilkos elmék)

A meglehetősen rejtélyes TV-show, a Gyilkos elmék nemrég reprodukált Dél-Koreában.  A sorozat dél-koreai rajongói először szkeptikus voltak vele kapcsolatban. De hála istennek nem csalódtak.

The IT Crowd (Kockafejek)

Annak ellenére, hogy az amerikai verzió, és a brit verzió meglehetősen hasonló, az Egyesült Királyságban leadott verziót a váratlan viccek és a különböző stílusú humor miatt jobban fogadták.

Coupling (Páran párban)

A show Coupling brit változatát a közönség sokkal jobban szerette, mint az amerikai verziót, aminek eredményeképpen az amerikai produkciós cégnek az első évad vége előtt vissza kellett mondania a következő évadot.

Suits (Brilliáns elmék)

A történet egy olyan főiskolai hallgatóról szól, aki kimaradt a suliból, és most egy New York-i rangos ügyvédi irodában dolgozik. A koreai változat áprilisban jelent meg.

Orphan Black / Sötét árvák.

A közelmúltban ez a sorozat egészen Japánig terjedt. A show amerikai verziója sikert aratott és több díjat is nyert. A japán verzióban is reménykednek, hogy hasonló eredményeket fog elérni.

Glee / My Youth High 8 Degrees (Sztárok leszünk!)

Amikor a show kínai változatát bemutatták, sok Glee rajongó még Kínában is, azzal vádolták meg a produkciós irodát, hogy a Glee-t lemásolták.

Baby Daddy

A show 2012 júniusában kezdte meg sugárzását és 2017-ben fejeződött be a 6. évaddal. Az emberek világszerte szerették a show-t és a humort, ami benne volt. A sorozat orosz verziója 2015-ben indult útnak, de csak 20 epizódot adott le.

Life on Mars

A show beindulása után egy évvel az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy saját verziót indít, erre 2008-ban került sor, de csak 2 évig tartott.

House M.D. / Team Medical Dragon (Doktor House)

A Team Medical Sárkány története eredetileg egy manga-animált könyv alapján készült, amelyet néhány évvel később TV-műsorrá alakítottak át. Szeretjük az amerikai sorozat humorát és a japán kórházi légkör komolyságát.

Sex and the City / Simply Sapney (Szex és New York)

Annak ellenére, hogy a sorozat nem teljesen azonos az amerikai változattal, de mégis nagy népszerűségnek örvendett Indiában.

Friends / Love Is so Close (Jóbarátok)

A Jóbarátok sorozat iráni változatát feltétlenül meg kell vizsgálni, ha a rajongója vagy a sorozatnak. A sitcom pontos reprodukciója ugyanazokkal a lakásokkal, bútorokkal, történettel, zenével és humorral van fűszerezve.

The Simpsons / The Samsonadzes (A Simpson család)

A Simpson családdal ellentétben a Georgia-i változat csupán csak egy évig volt látható a képernyőn.

Modern Family / Moderna Oikogenia (Modern család)

A Modern Család nemcsak Görögországban, hanem Chilében, Iránban és Spanyolországban is reprodukált.
forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏