JÖHET az 55 éves nyugdíjkorhatár!

Szerintem minden embernek 55 évesen nyugdíjba KÉNE MENNIE, hogy tudjunk még élni és pihenni! AZ emberek szerint jöhet az 55 éves nyugdíjkorhatár, hogy mindenkinek legyen ideje még élvezni a nyugdíjas éveket :

A nyugdíjkorhatár egyre jobban kitolódik. Sokan attól tartanak, hogy mire elérik a nyugdíjas életkort, már nem lesz elég energiájuk, vagy nem lesz elég jó az egészségi állapotuk ahhoz, hogy élvezhessék is a hosszú évtizedek kitartó munkájának gyümölcsét. Hazánkban 1928-óta létezik öregségi és rokkantsági nyugdíj.

A 90es években a nők még 55 évesen, a férfiak pedig 60 évesen mehettek nyugdíjba.Hirdetés Ez a korhatár azonban egyre csak emelkedik. Az előrejelzések szerint 2050-re, 72 év körül lesz a nyugdíjkorhatár az országban. A kérdés már csak az, ha az ember végigdolgozza a fiatalkorát, a legszebb éveit áldozza a munkájára ahelyett, hogy a családjával töltene több időt, hogyan várható el tőle, hogy még a 60-as éveiben is dolgozzon? A legtöbben attól tartanak, hogy a túlhajszolt életvitelnek, a sok munkának köszönhetően már nem lesz olyan jó az erőnlétük és az egészségük, mire elérik a nyugdíjkorhatárt. Így ki sem élvezhetik a “gondtalan éveket”. Ki ne vágyna arra, hogy még egészséges és aktív, cselekvőképes személy legyen, mikor már nem kell dolgozni? Az ember a nyugdíjas éveit úgy képzeli el, hogy végre mindent megtehet, amire eddig nem volt ideje. Többet lehet a családjával, utazhat, nyaralhat és nem csak akkor amikor a munkáltató éppen elengedi szabadságra. Reméljük megérjük a nyugdíjkorhatárt és egészségesek leszünk, hogy mindent megtehessünk, amire dolgos éveink alatt nem volt időnk, hogy végre mi is igazán élhessünk!

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏