Két szalagot ragaszt a bögre aljára. Hogy miért? Elképesztő szépet alkot! – VIDEÓ

A kézműves, csináld magad termékek egyre népszerűbbek mindenhol. Sokan kezdenek rájönni arra, hogy nagyszerű és praktikus dolgokat lehet odahaza is készíteni, nem muszáj fölöslegesen pénzt költeni személytelen, tucat tárgyakra.

cikk2015-06-07

Ilyen a most bemutatott öltet is, ahol megtanulhatjuk, hogy színes kötelekből miként formázhatunk könnyedén hasznos kis tálakat, tányérkákat, amelyekben különböző tárgyakat, kulcsokat, írószekeret tárolhatunk.

Három alapvető dologra lesz szükségünk: bármilyen színű kötél, vastagabb madzag, kellenek még különböző edények, például egy mélyebb, szélesebb bögre, vagy akár tányér is, attól függően mit szeretnénk elkészíteni, be kell szereznünk még ragasztót, és némi pántlikát, vagy szalagot.

Először is kezdjük egy kisebb formával, egy közepes méretű kávéscsészét fordítsunk fejre, majd két darab szalagot ragasztószalaggal erősítsünk rá úgy, hogy keresztezzék egymást. Ezzel majd könnyedén le lehet venni a kötelet a csészéről.

Ezután kezdődhet is a munka: a kötél egyik végét ragasztózzuk be, majd a megfordított csésze aljára helyezve a többi részt is óvatosan kezdjünk összeragasztani, apránként feltekerve az egész madzagot, ahogy az alábbi kisfilmben is látható. Addig kell ezt tenni, amíg az egész csészét be nem borítja a kötél. A végét még ragasztózzuk be, és egy ragasztószalaggal erősítsük a csészéhez, hogy nem mozduljon el. Hagyjuk állni egész éjszakára, hogy megszáradjon az alkotás. Másnap már a beragasztott szalagok segítségével könnyedén kipattinthatjuk a tálkánkat.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏