Konténerházak, mobilházak árai 2020-ban

A Facebookon rajtunk kívülálló okok miatt néhány napja szárnyra kapott egy 5 éves! cikkünk, amely a kontenerhaz.hu oldal egy akkori promóciós akciós ajánlatát mutatja be. A cikk több ezer like-ot és megosztást kapott néhány nap alatt. Mivel a kiugróan magas hazai ingatlanárak, albérletárak alternatív lehetőségek feltérképezésére késztetik a lakásvásárlása igényt formáló vásárlókat, ezért valószínűleg egy lelkes felhasználó oszthatta meg bejegyzésünket és mivel a cikkben szereplő alacsony ár kecsegtető volt, ezért az robbanásszerűen terjedni kezdett a közösségi médiában. Sajnos kevesen nézték meg a cikk keletkezésének dátumát, ezért azt gondolták, hogy ez mostani ajánlat lehet a cég részéről.

A cikk tartalma teljes egészében a cég Facebook bejegyzéséből lett átmásolva akkoriban, ami itt megtekinthető. Az akkori cég által közzétett hirdetésből nem derül ki a konténer ház pontos specifikációja, így szerkesztőségünk nem tud felelősséget, kötelezettséget vállalni az ott leírtakban meghatározott konstrukciót illetően, de a címben leírt 3 millió Ft-os ár több oldalon is fellelhető egy Google böngészőst követően.

Mennyi a konténer ház valódi ára?

Az aktuális árajánlatért mindenképp a cég weboldalán található email és telefon szám valamelyikén lehet érdeklődni. A cég honlapján az átlag m2 árat 260.000-270.000 Ft+ÁFA-ban határozták meg, ami egy 30m2-es házra vetítve 9.906.000 Ft-tól érhető el. egy 2016-ban megjelent lakástervezéssel, építészettel foglalkozó blog szerint Magyarországon is sok cég foglalkozik konténerek családi házzá történő átalakításával, kivételezésével. A kivitelező az ott leírtakban megemlíti, hogy egy családi házra leginkább egy 40 lábas 30m2-es 2,9m magas alkalmas, amiből egy 2,6 méter belterű épület jön ki. Az akkori szerkezet beszerzési árát 2 millió Ft-ban határozta meg, használt árát pedig 6-800.000 Ft-ban.

A szerkezet beszerzése mellett még felmerülő költség lehet a telek megvétele, ahol használni kívánjuk a házat, valamint egyéb engedélyek, amik lehetővé teszik a ház jogos használatát. Mindezek mellett még számolni kell a ház berendezésével, fűtés és víz biztosításáról.

Mobilházak árai 2020-ban

Az interneten böngészve számos cég kínál mobilházat az érdeklődőknek. Mi a https://www.mobilhazak.hu oldalon böngészve használt és új mobilházak széles választékával találkoztunk. Itt a legolcsóbb könnyű szerkezetes 8.5 x 3.05 méter méretű Willerby Herald fantázia névre keresztelt mobil ház ára 2 160 000 Ft.

Használt mobilház ár

Ugyanezen oldalon új mobil ház szekcióban lévő Willerby Harbour elnevezésű ház árát 5.000.000 Ft-ban határozták meg.

Látható, hogy a hagyományos téglaépítésű házakon kívül számos más alternatív lehetőség kínálkozik a fogyasztók számára. Vásárlás előtt mindig tájékozódjunk az esetlegesen felmerülő további költségékről!

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏