Kiadták a riasztást: még durvábban csap le a tél – A fél ország citromsárga a figyelmeztetési térképen, de vannak már narancssárga megyék is.

Szombatra a tegnapi hét nyugati megye mellé bekerült még keletről Szabolcs-Szatmár és Borsod-Abaúj- Zemplén megyét is citromsárgára színezték a meteorológia szolgálat figyelmeztetési térképén – derül ki a meteorológia szolgálat honlapján.

Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat, amelyből Veszprémben a széllökés és a hófúvás miatt másodfokú, míg Fejérben csak a hófúvás miatt narancssárga a veszélyjelzés, amúgy a széllökések és a havazás miatt citrom.

Szombaton az ország nagy részén borult lesz az ég, csak a Nyírségben bukkanhat elő rövid időszakokra a nap. A Dunántúlon havazás, havas eső valószínű, a Duna vonalától keletre pedig esőre számíthatunk. A vizes hó a Dunántúl egyes részein már megmaradhat, 5 cm körüli hóvastagságnak csak a Bakonyban van esélye. Az északi, északnyugati szél a Kisalföldön és a Balaton térségében erős, gyakran viharos lesz. Másutt mérsékeltebb lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +7 fok között valószínű, a legenyhébb idő északkeleten várható. Késő este -1, +4 fokra számíthatunk.

Vasárnap is túlnyomóan borult lesz az ég, több helyen valószínű havazás, de keleten havas eső, eső is lehet. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon erős, helyenként viharos lesz, ott néhol hófúvás kialakulhat, az ország keleti részén csak élénk légmozgás valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

forrás:hir24.hu

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏