Madzagra verve tartja fiát ez a nő. A facebokon posztolgatja a fotókat

Az anya azt állította, csak ártatlan szórakozás volt, egy jóízű nevetésért. A gyermekvédelem nem így látta.

Gyermekbántalmazás gyanújával indítottak nyomozást a fülöp-szigeteki hatóságok egy anya ellen, aki a Facebook-oldalán tett közzé több fényképet pórázon vezetett egyéves fiáról. A kutyakajás tál előtt „kutyapózban” térdeplő meztelen gyerekről készült fotók futótűzként kezdtek el terjedni, hatalmas felháborodást váltva ki a Fülöp-szigeteken, majd nemzetközi szinten is.

Miután a fényképek bekerültek a helyi sajtóba is, a helyi hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben. Kedden a gyermekvédelem elvette a kisfiút a szüleitől és állami felügyelet alá helyezték – jelentette az ABS-CBN. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyi ideig tartják távol szüleitől a gyereket, aki egyébként jó állapotban van és egészséges.

Gyerek-porazon

A beszámolók szerint az anyuka önként jelentkezett a hatóságoknál, miután negatív kommentek árasztották el Facebook-oldalát a fényképek miatt. A szülők szerdán nyilatkoztak az esettel kapcsolatban az ABS-CBN-nek, de arcukat nem vállalták a kamerák előtt. Elmondásuk szerint csak ártalmatlan viccelődést örökítettek meg a fényképek és nem bántalmazást.

A szülőket váratlanul érte, hogy a képek terjedni kezdtek

Fotó:Facebook

Az anya azt mondta, a fotók akkor készültek, amikor fia talált egy cipőfűzőt, amit a nyaka köré rakott, majd elkezdte utánozni a család kutyáját. A kutyakajás tál mellé pedig szinte véletlenül került a képekre. Az anya állítása szerint pont akkor etették az ebet, és poénból rakták a tál mellé a gyereket. A szülők egyáltalán nem számítottak arra, hogy a fényképek terjedni kezdenek, és sokkolta őket a negatív reakció.

A gyermekvédelemért is felelős kormányzati szerv (DSWD) közölte, gyermekbántalmazás gyanújával indítottak eljárást a szülők ellen, míg Leila de Lima igazságügyi miniszter bejelentette, hogy a nemzeti nyomozóiroda is foglalkozik az esettel.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏